van der Horst

Alessio Picariello grijpt net naast Audi R8 LMS Cup titel

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Alessio Picariello heeft op een haar na de titel in de Audi R8 LMS Cup gemist. De Waal die vorig jaar door Absolute Racing werd opgevist behaalde meteen een podium bij zijn eerste deelname aan de Audi R8 LMS Cup in Shanghai vorig jaar en streed dit jaar resoluut mee voor de titel in het hoogstaande Aziatische kampioenschap. Picariello legde Alex Yoong, winnaar van de twee voorgaande edities van het kampioenschap, het vuur aan de schenen.
  • Powercars
Audi R8 LMS Cup
Audi R8 LMS Cup
Picariello stond pas zesde op de startgrid voor de finale krachtmeting, maar de man uit Namen klom al snel op naar de vierde plek, in het kielzog van de ex-Minardi-rijder in de Formule 1. Vanaf dat moment was het simpel: wie voor zijn rivaal eindigde, was kampioen. Nadat Picariello een aanval lanceerde en Yoong vervolgens de deur sloot kwam het tot een contact tussen beide heren. De Maleisiër werd tot de opgave gedwongen, terwijl de Belg toch nog als achtste kon aantikken, voldoende voor de titel. De wedstrijdleiding gaf onze landgenoot achteraf echter een straftijd van dertig seconden, waardoor hij terugviel naar de twaalfde plaats en alsnog de titel uit zijn handen zag glippen.

Picariello vs. Yoong
Picariello vs. Yoong
Picariello werd dus tweede in de Cup op amper één punt achterstand. “Ik wist dat ik hem moest inhalen om kampioen te worden”, legde hij uit. “Ik plaatste een aanval in de vierde bocht, maar Alex en ik hebben elkaar geraakt. Het was bijzonder jammer dat hij moest opgeven. Dat was niet de manier waarop we een erg hoogstaand kampioenschap wilden afsluiten. Het was een intens jaar, maar ik ben echt gelukkig met het eindresultaat, vooral voor mijn team, MGT Team by Absolute.”

Onze landgenoot heeft zich dus zeker in de kijker gereden. In die mate zelfs dat Audi Sport Edoardo Mortara voor een manche liet overkomen om te zien of de Belg te kraken was. Ook de concurrentie was onder de indruk. Zo nodigde Phoenix Racing, dat ook actief is in de Cup, Picariello uit om de twee laatste wedstrijden van de Blancpain GT Series Sprint Cup met hen af te werken. Ook daar liet de Namenaar meteen zijn visitekaartje achter.

Foto's: Audi
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 8 november 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons