van der Horst

Alonso over Vandoorne: "Ik maak me geen zorgen"

Stoffel Vandoorne Fernando Alonso
Stoffel Vandoorne Fernando Alonso
Met de komst van Stoffel Vandoorne als voltijds rijder bij McLaren lijkt Fernando Alonso niet ongerust te zijn om nogmaals aan de zijde van een rookie aan het seizoen te starten. In de wandelgangen verwijst men graag naar tien jaar geleden, toen Lewis Hamilton in zijn eerste jaar F1 aan de zijde van de tweevoudig wereldkampioen bij McLaren werd gezet. Een combinatie die later bitsig en giftig werd en uiteindelijk het vroegtijdig vertrek van de Spanjaard inluidde. Alonso geeft toe dat onze landgenoot goed is, zeker nadat hij Stoffel vorig seizoen voor hem inviel na zijn ongeval in Melbourne.
  • Prospeed Competition
Stoffel Vandoorne & Fernando Alonso
Stoffel Vandoorne & Fernando Alonso
“Een debutant zijn en meteen een goed resultaat neerzetten, is niet gemakkelijk”, aldus Alonso aan het Spaanse Sports Daily AS. “Hij deed het heel goed.” Doch is de man afkomstig uit Oviedo niet ongerust nu Stoffel Vandoorne de plaats inneemt van de op rust vertrokken oud-wereldkampioen Jenson Button. “Ik herinner me nog toen ik terugkeerde naar Renault. Toen had ik Piquet als teamgenoot en later kwam Grosjean en die zou ook heel snel zijn, maar was dat uiteindelijk niet.” Alonso haalde nog meer voorbeelden aan uit zijn F1-verleden, met name bij Scuderia Ferrari.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
“Hetzelfde gebeurde met Felipe (Massa): hij was al jaren bij Ferrari en hij was niet sneller. En toen kwam Kimi (Räikkönen), waarvan iedereen zei dat het een wereldkampioen is, maar hij was niet sneller”, gaat de 32-voudige Grand Prix-winnaar verder. “We zullen wel zien wat er nu gebeuren zal. Ik ben noch ongerust, noch bang. Vandoorne is niet iemand die met me voor de titel gaat strijden nu. Ons doel is iets anders. We moeten vechten, maar we moeten ook samenwerken en het team helpen om deze moeilijke periode zo snel mogelijk af te sluiten. Hij is een heel goede rijder, hij brengt een frisse wind met zich mee. Hij is zeer talentrijk en dat demonstreerde hij in de GP2 en in Japan vorig jaar”, concludeerde de 35-jarige kampioen.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 18 januari 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons