van der Horst

ART GP naar DTM - Mercedes met acht wagens in 2015

a4485db59d58ae3e0bfa6c694ebaa094e2d5e3c4.jpg
DTM-sterkmaker Mercedes-Benz meldde ter gelegenheid van het seizoenafsluitende Stars & Cars in Stuttgart dat het volgend jaar met acht AMG C-Coupé's zal meedingen naar de DTM-titel, één auto meer dan de voorbije jaren. Motorsport-baas Toto Wolff maakte bovendien bekend dat in 2015 voor drie in de plaats van twee teams wordt geopteerd. Naast gevestigde waarden HWA AG en Mücke Motorsport zal ook ART Grand Prix voortaan de kleuren van het merk met de ster in de populaire raceklasse verdedigen.
  • St. Paul
Teambaas Frederic Vasseur en Stoffel Vandoorne
Teambaas Frederic Vasseur en Stoffel Vandoorne
Het partnership tussen de Duitse constructeur en het Franse ART Grand Prix van Frédéric Vasseur en Nicolas Todt  mag niet verbazen als men weet dat de twee al lang nauw samenwerken in Formule 3.  Een  samenwerking die in de Formula 3 Euro Series leidde tot maar liefst 78 overwinningen, 55 poleposities en 70 snelste wedstrijdronden en dat in de periode van 2003 tot 2010. Gezamenlijk wonnen zij ook zeven teamtitels en zes rijderstitels met Jamie Green  (2004),  Lewis Hamilton (2005),  Paul Di Resta (2006), Romain Grosjean (2007),  Nico Hülkenberg (2008) en Jules Bianchi in 2009.

ART GP was er ook meteen bij toen in 2005 de GP2 Series boven het doopvont werd gehouden. In zijn debuutjaar behaalde het uit het Franse ASM F3 voortgesproten team met rookie Nico Rosberg meteen de titel, een prestatie die Lewis Hamilton de Duitser in 2006 nadeed. Ook Sebastian Vettel, Romain Grosjean, Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas en Paul Di Resta liepen school bij Vasseur en Co.
 
"Samen met ART Grand Prix behaalden we heel wat successen en dat zouden we in de toekomst in het DTM willen herhalen" aldus Toto Wolff. "We hebben ons steeds voorgehouden enkel dàn meer wagens in te zullen zetten indien we er zeker van konden zijn dat ze allemaal in optimale en gelijkwaardige omstandigheden zouden kunnen worden gerund. Met  HWA AG, Mücke Motorsport en  ART Grand Prix hebben we vanaf nu drie sterke teams met wie we een succesrijk seizoen kunnen afwerken".

Zandvoort: De actie op zaterdag in beeld gebracht (2)
Mercedes  kende  een erg moeilijk jaar en moest genoegen nemen met een vierde plaats in de eindstand voor Christian Vietoris en een achtste stek voor youngster Pascal Wehrlein als beste resultaten. Het merk boekte met het zelfde duo en Robert Wickens slechts drie overwinningen. Anderzijds wordt met enig optimisme uitgekeken naar volgend seizoen nu de nieuwe, ter gelegenheid van de Hockenheim-finale ingezette wagen een hoopgevend debuut maakte.

Hoeveel wagens elk van de drie teams zal runnen en wie waar zal rijden, blijft afwachten. Enkel Gary Paffett werd na een ronduit desastreus seizoen reeds bevestigd voor 2015. Toto Wolff stelde evenwel voor stabiliteit te opteren, zodat we normaliter geen of nauwelijks verschuivingen te zien zullen krijgen, afgezien dan van het achtste nieuw te begeven zitje.

Foto: Hans van Onsem en Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 29 november 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons