van der Horst

Aston Martin Racing bevestigt FIA WEC deelname tot 2021

AMR - Aston Martin Vantage V8 GTE
AMR - Aston Martin Vantage V8 GTE
Het gebeurt niet elke dag dat constructeurs een langdurig engagement aankondigen ten opzichte van een bepaald kampioenschap, maar dat is wat Aston Martin vandaag deed in Genève. De Britse constructeur was er al bij vanaf de start van het FIA World Endurance Championship en zal ook de komende vijf seizoenen actief blijven in de GTE-klasse van het WK uithouding.
AMR haalde met Nicki Thiim en Marco Sørensen het voorbije seizoen nog de rijderstitel binnen en werd tweede bij de constructeurs. In tegenstelling tot LMP1 gaat het GTE momenteel wel voor de wind, met de aanwezigheid van vier constructeurs (Porsche, Ferrari, Aston Martin en Ford). Bovendien zal BMW dat rijtje vervoegen in 2018 en tonen ook andere constructeurs interesse in de klasse (Lamborghini, McLaren,...).

AMR zet dit seizoen opnieuw een Vantage V8 in voor Thiim en Sørensen (#95), de tweede GTE-Pro bolide (#97) wordt de sporen gegeven door Jonny Adam en Darren Turner. Paul Dalla Lana, Pedro Lamy en Mathias Lauda blijven actief in GTE Am.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 7 maart 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons