van der Horst

Audi met Alonso op weg naar de Formule 1?

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Enkele weken geleden liet ex-Ferrari-baas Luca Di Montezemolo zich al ontvallen dat Fernando Alonso de Italiaanse renstal eind dit seizoen verlaat. Veel mensen verwachten dat de tweevoudige wereldkampioen zal tekenen bij McLaren, dat de Spanjaard mede onder invloed van hun nieuwe motorenpartner Honda maar al te graag wil binnenhalen. Het nieuws rond de deal laat echter lang op zich wachten en ook de transfermarkt in de F1 is daardoor zo goed als stilgevallen, maar komt dat nieuws er eigenlijk wel?
  • Prospeed Competition
Audi R18 e-tron Quattro #1
Audi R18 e-tron Quattro #1
Hier en daar wordt namelijk aangenomen dat Alonso aast op een éénjarig contract, tegen de zin van McLaren dat een veel langere samenwerking voor ogen heeft. Een deal voor slechts één seizoen geeft de Spanjaard in 2016 namelijk de mogelijkheid zijn ex-teambaas Stefano Domenicali te vervoegen bij... Audi. De Duitse constructeur, die de laatste 15 jaar enorm succesvol was in de endurance racerij, zou voor het eerst in de geschiedenis wel eens de sprong kunnen gaan wagen richting de F1. Eén en ander vloeit voort uit het feit dat de Volkswagen Group niet zo blij is met het feit dat ze nu met Audi én Porsche twee merken actief heeft in het WEC.

Mark Webber
Mark Webber
Mocht een eventuele deal met McLaren voor Alonso afspringen, zou het dus kunnen dat hij een jaartje geen F1 rijdt, maar wel al voor Audi gaat uitkomen in het WEC én uiteraard Le Mans. Geen vreemde beslissing wetende dat ook Mark Webber vorig jaar nog vanuit de F1 richting Porsche en het WEC vertrok. Anderzijds is de Spanjaard erop gebrand om nog eens een F1 wereldtitel binnen te halen, of hij dus op zijn 33e nog de zin heeft om van nul te beginnen bij een gloednieuw team, is maar de vraag.

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op zaterdag 25 oktober 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons