van der Horst

Audi Sport brengt TCR-raceversie van nieuwe Audi RS 3

Audi RS 3 LMS
Audi RS 3 LMS
De nieuwe Audi RS 3 maakte nog maar net zijn opwachting op de Paris Motor Show of daar pakt Audi Sport reeds uit met een heuse raceversie. De nieuwe bolide luistert naar de naam Audi RS 3 LMS en is bestemd voor de TCR-competities. De wagen die vanaf 2017 ter beschikking van de Audi-klanten wordt gesteld, accelereert van 0 tot 100 km/u in 4.5 seconden en haalt een top van zo'n 240 km/u. In zijn TCR-versie levert de tweeliter viercilinder TFSI-motor 243 kW of 330 PK af.
Audi RS 3 LMS
Audi RS 3 LMS
Audi Sport bouwt hiermee verder aan het succesrijke sportprogramma voor zijn klanten waarbij het in het WEC met de Audi R8 LMS inmiddels tot GT3-marktleider in dit segment is uitgegroeid.

“We hebben dezelfde ambitieuse plannen met de Audi RS 3" stelt Stephan Winkelmann, Managing Director bij Audi Sport en verantwoordelijk voor de  Audi R- en RS-modellen die de Duitse constructeur onder het “Audi Sport” label verkoopt. "De wagen wordt specifiek ontwikkeld voor de TCR-kampioenschappen".

Audi RS 3 LMS
Audi RS 3 LMS
“De TCR-markt heeft zelfs meer potentieel dan deze in de GT3-klasse”, weet Chris Reinke, Hoofd van Audi Sport customer racing. “In 2016, telden we reeds tien TCR-kampioenschappen met races in 18 landen, en er komen er steeds maar nieuwe bij. Met de RS 3 bereiken we ook landen waar tot dusver geen GT3-races werden betwist. Door het lage kostenplaatje van de TCR-wedstrijden zal Audi Sport nieuwe klanten weten aan te trekken, zij zullen profiteren van de ervaring die we sinds 2009 met de  Audi R8 LMS opdeden."

Audi Sport customer racing start de levering van de eerste Audi RS 3 LMS in december, dus ruim op tijd met het oog op de onderscheiden TCR-kampioenschappen in 2017. Het prijskaartje bedraagt 129.000 euro (excl. BTW) voor de versie met sequentiële zesbak en 99.000 euro (excl.BTW) voor de clubsport-versie.

Foto's: Audi Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op donderdag 29 september 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons