van der Horst

Aurélien Panis maakt WTCC-debuut met Zengő Motorsport

Aurélien Panis
Aurélien Panis
Zengő Motorsport lichtte zonet een tipje van de sluier die nog over de toekomstplannen van het Hongaarse team ligt. Zengő Motorsport’s teambaas Zoltán Zengő liet in het WTCC met Norbert Michelisz en vorig jaar met Daniel Nagy en Ferenc Ficza tot dusver enkel Hongaarse piloten aantreden maar breekt thans met deze traditie. Zengő maakte vandaag bekend in 2017 in zee te gaan met Fransman Aurélien Panis, de 22-jarige zoon van voormalig F1-rijder Olivier Panis. Wie Panis' teamgenoot wordt zal eerstdaags bekend worden gemaakt.
  • LTF
Aurélien Panis - Arden Motorsport
Aurélien Panis - Arden Motorsport
Aurélien Panis debuteerde in het Franse Formula 4-kampioenschap om vervolgens over te stappen  naar de Formula Renault 2.0-serie. Afgelopen jaar eindigde hij vijfde in de Formula V8 3.5 Series met twee overwinningen op zijn conto.

Panis treedt hiermee in de voetsporen van menig ander eenzitterpiloot zoals onder meer José Maria Lopez,Tiago Monteiro, Rickard Rydell en Alain Menu. Helemaal vreemd is de overstap naar het toerwagenkampioenschap nu ook weer niet aangezien vader Olivier de WTCC-wedstrijden commentarieert voor Eurosport France en tot de vriendenkring van WTCC-patron François Ribeiro behoort.

“Ik ben fier met Zengő Motorsport in het WTCC aan de slag te kunnen, het is een grote stap in mijn carrière" aldus de Panis Junior. "Ik kan maar best de mouwen opstropen want de serie telt heel wat erg ervaren en succesrijke rijders. Zengő Motorsport  is een fantastisch team dat in het verleden wedstrijden wist te winnen en het is daarenboven een eer deel te mogen uit maken van de Honda Racing-familie. Alles is nieuw voor mij dit jaar en het is uiteraard zaak snel te leren en ervaring op te doen om er zo snel mogelijk bij de top bij te zijn."

Zengő Motorsport’s-baas Zoltán Zengő stelde dat "het aanwerven van een niet-Hongaarse rijder nieuw is voor het team maar meteen ook een nieuwe uitdaging. Met Aurélien tekenden we een rijder met veel potentieel die successen boekte in de eenzitterij. Alles is nieuw voor hem maar we zijn dan ook goede leraren. Deze nieuwe benadering zal het team en onze werkwijze bovendien ten goede komen".

François Ribeiro van zijn kant gaf mee dat Panis met de nieuwste versie van de TC1 Honda Civic zal aantreden, zowel wat chassis als motor betreft. Zengő Motorsport maakt binnenkort de naam van de tweede rijder bekend, dat wordt wellicht andermaal een rijder met Hongaarse licentie.

Foto:FIA WTCC en Formula V8 3.5
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 31 januari 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons