van der Horst

Australië: Moeilijke wedstrijd voor Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kende gisteren tijdens de Grote Prijs van Australië in Melbourne een moeilijke wedstrijd. De Rumbekenaar ondervond al vroeg in de wedstrijd problemen met de MCL32. Doch wist de McLaren-rijder nog de wedstrijd uit te rijden, iets wat de Vlaming zelf niet had verwacht na de moeilijke voorseizoenstest in Barcelona, waar de Britse wagen met moeite maximaal 11 ronden na elkaar kon rijden. “De race uitrijden was een beetje een mijlpaal voor ons”, aldus Vandoorne.
  • LTF
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
"Het was een moeilijke wedstrijd”, zei Stoffel Vandoorne in een McLaren-mededeling. “Tijdens mijn pitstop moest ik de wagen opnieuw opstarten, en verloren hierdoor tijd en posities. Ook verloor ik voor een tijdje alle info op mijn dashboard. Gans de race was ik druk in het weer met de knoppen op het stuur om de instellingen van de wagen aan te passen, in een poging om de wagen naar de finish te brengen.” De West-Vlaming eindigde de race op een 13de en laatste plaats, met twee ronden achterstand op racewinnaar Sebastian Vettel in de Ferrari.

Zak Brown, Stoffel Vandoorne & Fernando Alonso rond zijn verjaardagstaart
Zak Brown, Stoffel Vandoorne & Fernando Alonso rond zijn verjaardagstaart
“Op dit moment hebben we zeker niet de snelheid om met de wagens voor ons mee te strijden”, ging de rijder met startnummer 2 verder. “We hebben over twee weken in China een extra grote duw in de rug nodig. Al bij al hebben we dit weekend redelijk wat kilometers kunnen afleggen. Fernando (Alonso) presteerde goed tijdens de kwalificatie en ik heb de race kunnen uitrijden dus er zijn wel wat positieve punten die we na dit eerste weekend van het seizoen kunnen meenemen. Ik denk dat ik nu wel een stukje van mijn verjaardagstaart heb verdiend deze avond.”

Foto's: Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 27 maart 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons