van der Horst

Australië: Leonardo Fornaroli op pole in Albert Park

Leonardo Fornaroli
Leonardo Fornaroli
Het tweede weekend van het FIA Formule 3 kampioenschap vindt dit weekend plaats in Melbourne. Vanochtend vroeg Belgische tijd vond er de kwalificatie plaats met Leonardo Fornaroli als snelste man. De Trident piloot klopte Gabriele Mini en pakt zo de tweede pole uit zijn carrière.
Gabriele Mini was de snelste in de eerste en enige vrije training, voorafgaand aan de kwalificaties. De Italiaan had ook lange tijd de snelste chrono achter zijn naam staan maar na een stevige klapper van Sami Meguetounif in de laatste bocht, kwam de rode vlag naar buiten. Alles was dus te herdoen in nog één laatste snelle ronde. 

Zodra de lichten weer op groen sprongen kwam het veld nog een laatste keer naar buiten en dook Fornarli uiteindelijk nog onder de tijd van zijn landgenoot die amper twee hondertsten in het krijt stond. Dino Beganovic reed naar de derde tijd, al was dat al op drie tienden van een seconde. Nikita Bedrin en Luke Browning maakten de top vijf vol. In het middenveld reed Mari Boya de twaalfde chrono, goed voor de pole voor de sprintrace van morgen. 

Foto: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op vrijdag 22 maart 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons