van der Horst

Auto GP: Estoril: Tamas Pal Kiss en Shinya Michimi zijn de laatste winnaars van 2014

Tamas Pal Kiss
Tamas Pal Kiss
Het Auto GP seizoen werd dit weekend afgesloten op het circuit van Estoril. De overwinning op zaterdag ging naar Tamas Pal Kiss (Virtuosi UK), een resultaat dat hem verzekerde van de titel van vicekampioen achter kampioen Kimiya Sato. De Japanner Shinya Michimi (Euronova Racing) scoorde op zondag zijn allereerste zege in de serie na slechts zijn derde deelname. Met de punten die hij scoorde bij zijn deelname aan de drie eerste manches van het jaar eindigt onze landgenoot Sam Dejonghe nog op de tiende plaats in het kampioenschap met 41 punten.
Tamas Pal Kiss - Virtuosi UK
Tamas Pal Kiss - Virtuosi UK
Tamas Pal Kiss kende geen problemen in de eerste race en reed van start tot finish aan de leiding. De punten die hij behaalde met die zege samen met de twee punten die hij scoorde voor het behalen van de pole verzekerden hem van de titel van vicekampioen. De kampioen van 2013, Vittorio Ghirelli die aan de start kwam met een auto van het Super Nova team werd tweede voor Markus Pommer die gehinderd werd door versnellingsbak problemen. Antonio Pizzonia (Zele Racing) pakte bij zijn terugkeer in de serie de vierde plaats.

Podium race 2
Podium race 2
Shinya Michimi werd de laatste winnaar van het jaar, de Japanner behaalde de zege voor rookie Luis Sa Silva (Zele Racing) en Antonio Pizzonia (Zele Racing). Winnaar van race 1, Pal Kiss kwam als vierde over de finishlijn en Markus Pommer claimde de vijfde plaats en pakt derde plaats in de eindstand. Super Nova eigende zich de titel bij de teams toe voor Virtuosi UK.


Auto GP eindstand:
1. Kimiya Sato: 221 punten; 2. Tamas Pal Kiss: 207: 3. Markus Pommer: 180; 4. Andrea Roda: 166; 5. Kevin Giovesi: 155, 6. Michela Cerruti: 113....10. Sam Dejonghe: 41

Foto's: Auto GP Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 20 oktober 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons