van der Horst

Bahrein: Hamilton wint maar Räikkönen voorkomt 1-2 voor Mercedes

Duel tussen Rosberg en Vettel
Duel tussen Rosberg en Vettel
Het fenomenale duel van vorig jaar tussen Hamilton en Rosberg kreeg dit jaar geen vervolg in Bahrein, al kregen we wel een spannende wedstrijd voorgeschoteld dankzij de competitiviteit van Ferrari. Hamilton zegevierde andermaal, ondanks remproblemen in zijn laatste ronde, maar het was Kimi Räikkönen die dankzij een andere bandenstrategie kort voor het einde nog voorbij de Mercedes van Rosberg raakte.
  • Hamofa Performance
Start GP Bahrein 2015
Start GP Bahrein 2015
Na de start bij het remmen voor de eerste bocht leek het alsof Vettel een last-minute inhaalpoging wou proberen op Hamilton, hij zette niet door en daardoor raakte Räikkönen buitenom voorbij Rosberg, die Vettel was gevolgd naar de binnenkant van de eerste bocht. Rosberg counterde na slechts enkele ronden Räikkönen op een onbewaakt moment, en ging even later ook voorbij diens teamgenoot Vettel.

Rosberg moest zich meerdere keren voorbij Vettel werken, laatstgenoemde was hem altijd te snel af tijdens de pitstops
Rosberg moest zich meerdere keren voorbij Vettel werken, laatstgenoemde was hem altijd te snel af tijdens de pitstops
De eerste serie pitstops werd vooraan in gang gezet door Ferrari, dat Vettel vroeg binnenhaalde om zo te proberen opnieuw voorbij Rosberg te geraken. De move pakte goed uit, maar Rosberg pakte zijn landgenoot even later terug, net op het moment dat leider Hamilton de pits uitkwam na een minder goede pitstop. De volgende serie pitstops werd bijna een exacte kopie, Vettel raakte opnieuw voorbij Rosberg maar eerstgenoemde ging tijdens het verdedigen van zijn positie in de fout bij het uitkomen van de laatste bocht en beschadigde daarbij zijn voorvleugel. Door zijn extra pitstop voor een nieuw exemplaar eindigde hij pas als vijfde, hij raakte in de eindfase niet meer voorbij Valtteri Bottas in de Williams. Felipe Massa in de andere Williams was de hele race dan weer op achtervolgen aangewezen nadat hij bij de start van de opwarmronde zijn wagen niet aan de praat kreeg en zodoende vanuit de pits aan de wedstrijd moest beginnen.

Een slecht weekend voor Toro Rosso, dat beide wagens zag uitvallen
Een slecht weekend voor Toro Rosso, dat beide wagens zag uitvallen
Vooraan speelde Räikkönen het spel slim, hij koos in zijn middelste stint al voor de mediumbanden en bleek bij wijlen zelfs sneller dan de Mercedessen op de zachte Pirelli's. De Fin kon zo in de eindfase gebruik maken van zacht rubber en op enkele ronden van het einde raakte hij voorbij de Mercedes van Rosberg. Wie het einde niet zou zien waren de beide Toro Rosso's, die door technische problemen geplaagd werden. Jammer voor Max Verstappen, die in het begin van de wedstrijd ook al af te rekenen kreeg met schade aan zijn voorvleugel na een contact met de Lotus van Pastor Maldonado. Nog meer pech was er voor Jenson Button, na problemen met zijn McLaren-Honda in alle sessies van het hele weekend slaagde hij er slechts in om een luttele zeventien ronden af te werken. Tot overmaat van ramp zag hij zelfs de start van de race niet nadat de monteurs er niet in slaagden de motor aan de praat te krijgen. Zijn teamgenoot Fernando Alonso finishte wel, als elfde, en had dus voor het eerst dit seizoen zicht op WK-punten.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Bahrein 2015

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes AMG57 ronden
2.Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+3.3s
3.Nico RosbergMercedes AMG+6.0s
4.Valtteri BottasWilliams+42.9s
5.Sebastian VettelScuderia Ferrari+43.9s
6.Daniel RicciardoRed Bull Racing+1m01.7s
7.Romain GrosjeanLotus+1m24.7s
8.Sergio PérezForce India+1 ronde
9.Daniil KvyatRed Bull Racing+1 ronde
10.Felipe MassaWilliams+1 ronde
11.Fernando AlonsoMcLaren Honda+1 ronde
12.Felipe NasrSauber+1 ronde
13.Nico HülkenbergForce India+1 ronde
14.Marcus EricssonSauber+1 ronde
15.Pastor MaldonadoLotus+1 ronde
16.Will StevensManor Ferrari+2 ronden
17.Roberto MerhiManor Ferrari+2 ronden
18.Max VerstappenToro Rossoopgave
19.Carlos Sainz Jr.Toro Rossoopgave
20.Jenson ButtonMcLaren Hondaniet gestart


Foto's: Georges De Coster



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons