van der Horst

Baku: Nieuwe zege voor Antonio Giovinazzi na ongeloofelijke race

Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Antonio Giovinazzi (Prema Racing) heeft na de hoofdrace ook de sprintrace gewonnen op het circuit van Baku. Een ongelooflijke zege gezien de Italiaan die als achtste startte bij de start terugviel naar de achterste gelederen van het veld maar er toch nog in slaagde om in een chaotische race op te klimmen en alsnog de zege te behalen. Teamgenoot Pierre Gasly pakte de tweede plaats, Sergey Sirotkin (ART GP) wist met een gehavende bolide de laatste podiumplaats binnen te halen.
Aanrijding tussen King en Eriksson
Aanrijding tussen King en Eriksson
De start verliep nog incidentloos, Nobuharu Matsushita (ART GP) schoot van plaats drie naar de leiding en wist een kleine voorsprong op te bouwen tot de safety car voor de eerste maal de baan op kwam na een aanrijding tussen Jordan King (Racing Engineering) en Jimmy Eriksson (Arden). Bij de herstart was Matsushita te snel weg en moest afremmen om de safety car die de pits indook niet voorbij te rijden. Rowland en de Jong profiteerden van de fout van de Japanner om hem voorbij te gaan maar beiden misremden zich bij het aansnijden van de eerste bocht. Rowland viel terug naar de derde plaats achter Matsushita en Sirotkin, de Jong verloor nog meer plaatsen en was pas vijftiende.

Sergey Sirotkin - ART GP
Sergey Sirotkin - ART GP
Lang werd er niet geracet want de safety car kwam opnieuw de baan op nadat Philo Paz Armand van de baan was gegaan. Bij de herstart ging Matsushita ditmaal zo traag dat de wagens achter hem op elkaar inreden waarop de race opnieuw werd geneutraliseerd. Bij de derde start was Matsushita opnieuw betrokken bij een incident, toen Raffaele Marciello hem voorbij wou haakten beide wagens in elkaar. Gasly profiteerde van het incident om de leiding over te nemen en achter hem volgde nu Giovinazzi die in de chaos was opgeklommen van de 21ste plaats die hij in de eerste ronde bezette. Giovinazzi zette zijn teamgenoot onder druk en in de laatste ronde ging Gasly in de fout, hij blokkeerde zijn remmen en ging wijd. Meer had Giovinazzi niet nodig om de
Podium race 2 Baku
Podium race 2 Baku
Fransman voorbij te steken en de overwinning binnen te halen. Sirotkin werd nog derde niettegenstaande de voorvleugel van zijn wagen beschadigd was na een contact met Matsushita. Jordan King en Artem Markelov maakten de top vijf vol. Markelov neemt in de tussenstand de leiding over van Norman Nato die het einde van de race niet haalde.


Na de race werd beslist dat Nobuharu Matsushita niet mag deelnemen aan de volgende wedstrijd, een straf voor zijn gevaarlijk rijgedrag. Jimmy Eriksson moet drie plaatsen terug op de grid van de volgende wedstrijd voor zijn aandeel bij de aanrijding met King.

Uitslag race 2, Baku:
01. Antonio Giovinazzi (Prema Racing) 21 ronden in 44:49.606
02. Pierre Gasly (Prema Racing) +1.763
03. Sergey Sirotkin (ART GP) +4.179
04. Jordan King (Racing Engineering) +5.672
05. Artem Markelov (Russian Time) +14.098
06. Sergio Canamasas (Carlin) +16.151
07. Nabil Jeffri (Arden) +17.693
08. Arthur Pic (Rapax) +18.240
09. Alex Lynn (DAMS) +19.856
10. Marvin Kirchhöfer (Carlin) +22.745

Foto's: GP2 Series
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons