van der Horst

Bathurst 12H: 30 GT3’s aan de start

Bathurst 12H 2014
Bathurst 12H 2014
De organisatie van de Bathurst 12 Hour heeft een indrukwekkende deelnemerslijst vrijgegeven voor het evenement dat begin februari Down Under wordt verreden. Maar liefst 55 wagens staan ingeschreven voor de race rond de klok op de legendarische omloop die zich in 6.213 km rond Mount Panorama wentelt. Meer dan de helft van het deelnemersveld zal uitkomen uit in de top klasse met 30 GT3-wagens op de definitieve inschrijvingslijst, zowat het dubbele van de voorbije editie. De wedstrijd die sinds 2011 openstaat voor GT3-bolides kende na een wat moeizame start, de voorbije jaren een explosieve groei, waarbij ook steeds meer constructeurs de weg naar ‘the mountain’ lijken te vinden.
Maranello Motorsport - Ferrari 458 Italia GT3
Maranello Motorsport - Ferrari 458 Italia GT3
Naast enkele lokale top teams zoals Maranello Motorsport (Ferrari, winnaar 2014) Erebus Motorsport (Mercedes, winnaar 2013), VIP Racing (McLaren, Australisch GT kampioen), Lago Racing (Lamborghini), etc… tekenen ook een heel aantal internationale kleppers present. Zo ondermeer HTP Motorsport, AF Corse, Phoenix Racing, Nissan Motorsport, Craft Bamboo (Aston Martin), Clearwater Racing (Ferrari) en uiteraard M-Sport Bentley met twee wagens.
 
Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan GT-R Nismo GT3
Op complete rijdersbezettingen blijft het vooralsnog wachten, maar afgaande op de voorbije jaren en het kaliber van sommige teams lijken hoge verwachtingen in ieder geval niet misplaatst voor de editie 2015. Bij Audi zet men alvast zwaar in met onder meer Laurens Vanthoor René Rast en Markus Winkelhock. Ook David Brabham, Patrick Long en Mika Salo (winnaar 2014) tekenen allemaal present. De lokale sterren uit de V8 Supercars zullen naar alle waarschijnlijk echter niet aan de start verschijnen, de organisatie van het kampioenschap tekende tijdens hetzelfde weekend immers een testsessie in waar alle rijders verplicht moeten aanwezig zijn. De relatie tussen beide partijen is dan ook sterk verzuurd. De Bathurst 12 Hour wordt verreden begin volgend seizoen, meer bepaald in het weekend van 7 en 8 februari.

--- DEELNEMERSLIJST BATHURST 12 HOUR 2015 ---

Foto's: Bathurst 12H
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 15 december 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons