van der Horst

Belangrijke info avonden inzake racelicentie bij Excelsior

Nationale Autoclub Excelsior
Nationale Autoclub Excelsior
Op 3 februari en 10 maart organiseert Autoclub Excelsior info avonden inzake de nodige licentie om te racen. Vroeger was een piloot verplicht om een licentie aan te vragen via een door de RACB erkende autoclub. Sinds enige tijd kan dit evenwel ook rechtstreeks bij de RACB. We vroegen kersvers Excelsior voorzitter Tim Joosen naar de meerwaarde van een renstal en wat deze meer te bieden heeft nu de licentiehouders rechtstreeks bij de RACB hun licentie kunnen bekomen?
  • Hamofa Performance
Tim Joosen: “Héél veel. Wie rechtstreeks werkt via de RACB zonder autoclub of renstal wordt voor de leeuwen gegooid en staat op een eiland. Via Excelsior kunnen we piloten en vooral de jonge generatie begeleiden zowel op sportief als op administratief of juridisch vlak. Zeker op circuit en karting zijn er altijd ervaren mensen aanwezig die advies kunnen geven en dan kan de piloot zich concentreren op datgene wat voor hem het belangrijkste is, racen. Een ander voordeel van een racelicentie te nemen via een club is dat je juridisch sterker staat als je een klacht hebt tegen de organisatie waarin ook de RACB verwikkeld zit. Zeer belangrijk is dat een dergelijke klacht kan gaan via een renstal, terwijl je zelf geen klacht kan indienen tegen een instantie waarbij je rechtstreeks je licentie bent gaan halen. Verder organiseren we een resem aan evenementen en ontmoetingen waar de piloten in een ontspannen sfeer hun ei kunnen kwijt raken.”

Wie interesse heeft, kan op 3 februari en 10 maart terecht op de licentie info avonden van Excelsior die doorgaan in Inkart, Ooievaarsnest 33 . 2870 Puurs. Meer info is ook te vinden op www.autoclubexcelsior.be



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Varia op zondag 1 februari 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons