van der Horst

10H Dubai: Voorbeschouwing van de organisatoren

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Voor de eerste editie van de 10 Uren Fun Cup van Dubai telt het 34-koppig startveld liefst 8 Belgische bemanningen. Het wordt een exotische bestemming voor The Belgians die we kennen van de European VW Fun Cup en ginds onder het zonnetje met plezier de Europese winter even achter zich kunnen laten.
Terwijl de karnavalvakantie eraan komt zetten en heel wat landgenoten de ski’s aanbinden, denken deze deelnemers van de VW Fun Cup niet in het minst aan wintersporten. 8 Evo’s éénzitters werden immers vanuit België verscheept om er a.s. weekend aanwezig te tekenen in de genaamde 10 Uren van Dubai, een organisatie van Max Mamers Management, de drijvende kracht achter de Franse Fun Cup. Niet minder dan 34 bolides maken hun opwachting in de Verenigde Arabische Emiraten waar de thermometer nog steeds lekker op 25 graden staat!
 
Allure Team, het uittredende kampioenenteam, is één van de favorieten met Pierre Piron, Nicolas Léonard en, normalerwijze, Jean-François Olivier. AC Motorsport runt niet minder dan 3 auto’s in het Midden-Oosten, met, zeg maar, racende families achter het stuur. De # 59 komt in de handen van Thierry en Didier Van Dalen, Arnaud Quédé en Stéphane Perrin. De # 183 is er voor Terry en Raphaël Agullo Ponce, evenals Cédric Marmonnier. Marc Van Dalen,  beheerder van Kronos Events haalt zijn helm van de plank en deelt de #284 met vennoot en vriend Jean-Pierre Mondron, Edouard Mondron en Thierry de Latre du Bosqueau.
 
ComToYou Racing mag niet op deze afspraak ontbreken en laat de auto rijden die in Dijon nog de race domineerde. “Boss” Jean-Michel Baert, Angélique Detavernier, de trouwe Olivier Robert en de jonge Mathieu Detry delen er de #287. Een andere Evo 3 van de formatie uit Waterloo is de #292 van Patrick Van Glabeke en Martin Lanting, maar onder de vlag van Curbstone en voor de gelegenheid voorzien van de kleuren « Rosso Ferrari ». Het Milo Racing debuteert eveneens in Dubai. Christophe Nivarlet rekent op snelle en ervaren co-rijders zoals Stéphane Lémeret, Kévin Balthazar, Philippe Roulet, zonder Christophe Nivarlet, himself, niet te vergeten. Zij beschikken over de # 280 van Socardenne, vice-kampioen in de European VW Fun Cup 2015.
 
Last but not least, is er de # 301 van X-One Fun die in de kleuren staat van een Amerikaans tv-feuilleton uit de seventies en voor het besturen van de genaamde ‘’General Lee’’ zijn er Fred Horlait, Dimitri Cambier, Thomas Lacroix en Benoit Arnaudet. Naast de Belgische afvaardiging zijn er heel wat buitenlandse teams en rijders die deelnemen aan deze unieke race. We denken dan natuurlijk aan de Franse VW Fun Cup-mannen, maar ook het Italiaanse GDL Racing Team Asia, de formatie van Gianluca Di Lorenzi die als eerste een deelname in Dubai bevestigde.
 
Twee Evo’s 3 maken de verplaatsing, met Australiërs Malcolm Niall en Mark Pilatti, en een 100% Italiaanse crew met Renzo Calcinati, Franco Calzolari, Cesare Guazzini en Emilio Melloni. GDL Racing  is trouwens één van de kanshebbers voor de zege, want via meerdere deelnames aan de 24 Uren van Dubai (in GT) kunnen zij terugvallen op de nodige ervaring in de woestijn !
 
Het is nu nog tot vrijdag 5 februari aftellen voor het grote debuut van de VW Fun Cup in Dubai. Tussen 8u30 en 10u30 is er dan een vrije training, waarna de hele meute zich opmaakt voor de kwalificaties, goed voor 2 uur racen (tussen 10u30 en 12u30). De wedstrijd verloopt in twee manches: een eerste run van 3 uur met start om 14u00 en een tweede krachtmeeting van liefst 7 uur, die één dag later opgang wordt geschoten. Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat het avontuur van de Belgen in de Verenigde Arabische Emiraten met veel zal aandacht zal gadegeslagen worden…
 
Kronos Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 4 februari 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons