van der Horst

België: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
De zomerstop is bijna voorbij en bandenleverancier Pirelli heeft de allocatie van de rijders bekend gemaakt voor de volgende race: de Grote Prijs van België. Dit weekend gaat op het circuit van Spa-Francorchamps de dertiende manche van het wereldkampioenschap Formule 1 van start. De Italiaanse bandenfabrikant neemt de medium, soft en supersoft mee naar de ardense bossen. De meeste teams opteren voor zes of zeven sets van de meest zachte band. Regerend wereldkampioen Mercedes AMG ziet dit anders en opteert om slechts vier sets van deze rubbers voor elk van hun rijders ter beschikking te stellen.
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
“Spa-Francorchamps heeft als één van de meest iconische circuits die er zijn geen introductie nodig”, aldus Paul Hembery van Pirelli Motorsport. “Voor de banden is het een veeleisende racebaan met zulke hoge energiebelasting dat het een absolute sensatie is om te rijden. Het is niet gemakkelijk om de juiste set-up te vinden maar met zo’n lange ronde en veel inhaalmogelijkheden zijn er verscheidene strategieën mogelijk. Tijdens de zomerstop hebben we de 2017-spec banden getest, en we kijken uit naar een drukke tweede helft van het seizoen.”

Bandenallocatie GP van België 2016
Bandenallocatie GP van België 2016
Red Bull Racing opteert om zes sets van de supersofts te nemen, met vier van de mediums en slechts drie van de softs. Scuderia Ferrari kiest voor slechts één set van de medium rubbers, vijf sets van de softs en zeven van de supersoft banden, De Sauber-rijders kiezen voor hetzelfde keuze rubbers als het Italiaanse team en ook Gutierrez van het Amerikaanse Haas team doet hetzelfde. De exacte allocatie van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).



Foto's: Georges De Coster & Pirelli Motorsport



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons