van der Horst

Benjamin Paque kampioen bij de Rookies in de Porsche Carrera Cup France

Benjamin Paque - CLRT
Benjamin Paque - CLRT
Opdracht volbracht en met onderscheiding! Dit weekend heeft Benjamin Paque op het circuit van Paul Ricard zijn duit in het zakje van CLRT gedaan, niet in het minst door de kroon bij de rookies te behalen. Kroniek van een laatste meeting, waar hij meer dan ooit zijn kunnen heeft laten zien.
Benjamin Paque - CLRT
Benjamin Paque - CLRT
De finale van de Porsche Carrera Cup France beloofde een mooie meeting te worden en dat werd het ook! Het team CLRT van Come Ledogar, had het weekend zeer goed voorbereid, zoals al snel uit de vrije trainingen bleek… “Het weekend startte inderdaad goed”, aldus Benjamin Paque. “Donderdag al, tijdens privétesten, hebben we heel wat verschillende opties voor de afstelling uitgeprobeerd en ik klokte op het einde van de dag de tweede tijd. Dat was veelbelovend. De vrije trainingen werkten we af met het oog op de kwalificaties en de race, met onder meer een lange rijbeurt. Tijdens de kwalificaties hebben Dorian en ik dan telkens een één-twee laten optekenen, al was het moeilijk om de tijden te verbeteren met het tweede setje banden.
 
De eerste race van het weekend werd bij valavond gereden en bij de start diende Benjamin Paque de voornaamste titelrivaal van Dorian Boccolacci, Alessandro Ghiretti, voor te laten. Paque richtte zich dan op het rookie-kampioenschap en won de race bij de rookies, voor zijn dichtste rivaal, Mathys Jaubert, terwijl hij als derde in de totaaluitslag, ook op het algemene podium stond.
 
Op zondag volgde dan de tweede race. “Ik nam een goede start, zat meteen achter Dorian, maar Ghiretti wilde me langs de buitenkant voorbijkomen”, vervolgt Benjamin. “Er was maar net plaats, we raakten elkaar en hij is rondgegaan. Het team heeft vervolgens gevraagd om zo hard mogelijk te rijden, om op een eventuele straf te anticiperen, al vond ik zelf dat ik niets fout had gedaan. Mijn ritme was zeer goed, waarbij ik Marvin Klein op bijna zes seconden hield. Hij liet op het einde van de race wel Mathys Jaubert, Junior Porsche France, voor om die zoveel mogelijk punten bij de rookies te laten scoren.”
 
Benjamin Paque
Benjamin Paque
Op dat ogenblik leek de titel bij de Rookies een zekerheid voor Benjamin Paque, die weer een mooie prestatie neerzette… “Vervolgens werden we bij de wedstrijdleiding geroepen en daar stelden mijn ingenieur en ik eerst vast dat de raadgever van de sportcommissarissen niemand anders was danPatrick Pilet, officieel rijder van Porsche, en belast met het programma van de Rookies bij Porsche France. Hij staat dan ook dicht bij Mathys Jaubert. Uiteindelijk kreeg ik tien seconden straftijd, waarmee de race bij de rookies dus voor Jaubert was, maar dat veranderde niets aan de eindstand van het kampioenschap bij de rookies. Met negen poleposities in elf races denk ik dat ik deze kroon verdiend heb, het is de beloning voor een heel seizoen hard werken. Dorian Boccolacci is kampioen in de Porsche Carrera Cup France 2023, CLRT pakt titel bij de teams en ik ben kampioen bij de rookies! Wat wil je nog meer? Laten we niet vergeten dat ik vorig jaar nog meedeed aan de Porsche Sprint Challenge. Een jaar later ben ik de beste Rookie in de Porsche Carrera Cup France en heb ik een solide eerste seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup achter de rug. Ik besef hoeveel geluk ik heb en ik draag deze Franse titel op aan al mijn partners. Bedankt allemaal, en tot snel voor de rest van het avontuur.”

Benjamin Paque Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 9 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons