van der Horst

Berlijn: Jérôme d’Ambrosio wint na declassering Lucas di Grassi

Jérôme d'Ambrosio - Dragon Racing
Jérôme d'Ambrosio - Dragon Racing
Jérôme d’Ambrosio heeft in Berlijn een eerste overwinning in de Formule E behaald. Onze landgenoot eindigde weliswaar tweede na Lucas di Grassi (Audi Sport ABT), maar de wagen van de Braziliaan werd bij de technische keuring niet conform bevonden, met declassering als gevolg. Di Grassi's bestraffing brengt met zich mee dat Nelson Piquet Jr. nu kampioenschapsleider wordt, di Grassi volgt op tien punten. Jarno trulli vertrok van op de pole maar werd al bij de start verrast door di Grassi. De Braziliaan beheerste de race en overschreed als eerste de finishlijn voor Jérôme d’Ambrosio die Dragon Racing zijn eerste podiumplaats, naderhand eerste zege, schonk in de formule E. Sébastien Buemi (e.dams-Renault) promoveerde van drie naar twee, Loic Duval werd finaal derde.
Start e.Prix Berlijn
Start e.Prix Berlijn
Jarno Trulli (Trulli) stond voor de eerste maal op de pole, maar bij start verloor hij de leiding aan di Grassi. De Italiaan zou gedurende de race steeds verder afzakken en staakte uiteindelijk voortijdig de strijd. Di Grassi domineerde ondertussen de race, ook zijn wagenwissel verliep perfect en de zege van de Braziliaan kwam nooit in gevaar. Na d'Ambrosio en Buemi werd Loïc Duval (Dragon Racing) na een mooie remonte vanaf de achtste startplaats vierde. Nelson Piquet Jr. (China Racing) wachtte heel lang alvorens binnen te komen om van wagen te wisselen, maar deze strategie leverde hem niet meer dan de vijfde positie op alhoewel de Braziliaan nog wel de snelste rondetijd neerzette. Venturi-rijders Nick Heidfeld en Stéphane Sarrazin kwamen na elkaar als zesde en zevende over de lijn. In de top tien vinden we verder nog Jean-Eric Vergne (Andretti), Sam Bird (Virgin Racing) en Vitantonio Liuzzi (Trulli) terug.
 
Lucas di Grassi - Audi Sport ABT
Lucas di Grassi - Audi Sport ABT
Bij de technische controle achteraf bleek de voorvleugel van di Grassi's Audi niet conforme wijzigingen te hebben ondergaan. Het Audi Sport ABT-team stelde dat de wijzigingen geen enkel voordeel opleverden maar gaat hoe dan ook niet tegen de beslissing in beroep. Dat maakt dat Nelson Piquet Jr. de nieuwe kampioenschapsleider wordt, de Brazilaan totaliseert tien punten meer dan di Grassi.


FIA Formula E Championship – DHL Berlin ePrix (Rd 8) – Uitslag Race:

1. Jerome D’Ambrosio, Dragon Racing, 48:26.566
2. Sébastien Buemi, e.dams-Renault, +2.433s
3. Loïc Duval, Dragon Racing, +3.508s
4. Nelson Piquet Jr, NEXTEV TCR, +3.975s
5. Nick Heidfeld, Venturi, +13.046s
6. Stéphane Sarrazin, Venturi, +13.335s
7. Jean-Eric Vergne, Andretti, +13.678s
8. Sam Bird, Virgin Racing, +14.055s
9. Vitantonio Liuzzi, Trulli, +15.636s
10. Nicolas Prost, e.dams-Renault, +16.602s....

Foto's: FIA Formula E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 23 mei 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons