van der Horst

Blancpain GT en Pirelli World Challenge slaan handen in elkaar

Vanthoor - Ramos - Audi R8 GT3 LMS ultra
Vanthoor - Ramos - Audi R8 GT3 LMS ultra
Het hing reeds een tijdje in de lucht, maar het nieuws werd vandaag ook officieel bevestigd: de Blancpain GT Series (BGT) en de Pirelli World Challenge (PWC) gaan nauw met elkaar samenwerken. Eerder meldden we reeds dat de top 3 uit het laatstgenoemde kampioenschap uitgenodigd zal worden voor de seizoensfinale van de Blancpain GT in Baku, maar de samenwerking zal dus ook in de omgekeerde richting zijn uitwerking kennen.
Start BES Monza
Start BES Monza
Niet alleen zullen de PWC-deelnemers een uitnodiging krijgen voor de Baku World Challenge, waarbij alle kosten zullen worden betaald door de Amerikaanse organisatie. Ook zullen de BGT-winnaars uitgenodigd worden om volgend jaar deel te nemen aan een nog te bevestigen PWC-meeting; mogelijk deze op het Circuit of the Americas begin maart. Vanzelfsprekend krijgen ook zij ondersteuning op zowel financieel als logistiek vlak.

Start BSS Main Race Portimao
Start BSS Main Race Portimao
Daarnaast heeft de Pirelli World Challenge ook de intentie om in Italië races te betwisten, vanzelfsprekend in het kader van SRO's succesvolle opzet, en zal SRO van zijn kant materiaal afvaardigen naar de PWC-meeting in Sint Petersburg. Tot slot werken de organisatoren van beide succesvolle kampioenschappen naar eigen zeggen ook aan een project waarbij de BGT een race zou verrijden in Amerika en vice versa.

Foto's: Georges De Coster, Belgian Audi Club & Decanq/SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op vrijdag 27 maart 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons