van der Horst

BMW bevestigt GTLM-versie van M6

BMW M6 GT3
BMW M6 GT3
Na maanden lang de vraag te hebben ontweken, werd afgelopen weekend in Road Atlanta eindelijk de komst van een GTLM-variant van de BMW M6 bevestigd. Amerika blijft een uitermate belangrijke markt voor de Beierse constructeur, in die mate zelfs dat men opnieuw besloot om een specifieke wagen voor het IMSA kampioenschap te ontwikkelen. BMW Team RLL zal wederom instaan voor het runnen van de wagen, die het zal opnemen tegen Porsche, Ferrari, Corvette en Ford.
  • Dreamdrive
De BMW M6 GTLM werd net als de Z4 GTE afgeleid van de GT3-variant, al zou dat proces ditmaal heel wat vlotter verlopen zijn. Beide versies zullen volgend jaar bovendien naast elkaar in actie komen, want Turner Motorsport bevestigde reeds de aanschaf van twee M6 GT3’s voor de GTD-klasse.

Hoewel er vooralsnog met geen enkel woord gerept wordt over een deelname in Le Mans of het FIA WEC, is de kans dat BMW het met de M6 eens probeert groter. In tegenstelling tot de Z4 beschikt de M6 wel over een potent motorblok, wat tot dusver het voornaamste struikelblok was voor een trip naar La Sarthe. 

Foto: BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op woensdag 7 oktober 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons