van der Horst

BMW Motorsport bevestigt 7 rijders - Joey Hand grijpt naast BMW-stuur

Maxime Martin ontvangt DTM Rookie of the Year-trofee
Maxime Martin ontvangt DTM Rookie of the Year-trofee
Feest bij BMW Motorsport eind vorige week in Maisach bij München waar Motorsport-baas Jens Marquardt niet alleen trofeeën uitdeelde maar ook de plannen van de Beierse constructeur voor 2015 ontvouwde. In het DTM opteert Marquardt voor continuïteit door zeven van de acht huidige rijders ook volgend seizoen een BMW M4 DTM toe te vertrouwen. Enkel Amerikaan Joey Hand die dit jaar andermaal voor het Mechelse RBM uitkwam komt volgend jaar niet meer aan de bak.

Zandvoort: De race in beeld gebracht
Naast de officiële aanwezigheid in het Noord-Amerikaanse United SportsCar Championship (USCC), de European Le Mans Series (ELMS) en tijdens de 24U van de Nürburgring alsook het Junior-programma en de BMW Sports Trophy voor privérijders, vormt het populaire DTM vanzelfsprekend andermaal de hoofdmoot in het internationale BMW-programma voor 2015.

Zandvoort: De race in beeld gebracht
BMW kan op een geslaagd seizoen terugblikken met de DTM-rijderstitel voor Marco Wittmann, de DTM-titel voor teams voor het BMW Team RMG van Stefan Reinhold en de rookie-titel voor onze eigenste Maxime Martin. Concurrent Audi ging evenwel met de felbegeerde constructeurstitel lopen. Voor Jens Marquardt reden genoeg om de positieve lijn door te trekken en met een nagenoeg ongewijzigde ploeg naar 2015 uit te kijken. Naast regerend kampioen Marco Wittmann, zullen dus ook Martin Tomczyk, Maxime Martin, Bruno Spengler, Augusto Farfus, Timo Glock en  António Félix da Costa andermaal de kleuren van de constructeur uit Beieren verdedigen. Logischerwijze mag  ook worden verwacht dat de rijdersbezetting tussen de vier BMW-teams onderling geen wijzigingen zal ondergaan, uitzondering gemaakt dan voor het vrijgekomen zitje van Joey Hand bij RBM.  

Zandvoort: De race in beeld gebracht
De Amerikaan scoorde dit seizoen slechts acht punten voor rekening van Team RBM en eindigde hiermee als twintigste, één plaats beter dan merkgenoot en Red Bull-beschermeling Antonio Felix da Costa. De naam van Hand's opvolger zal later bekend worden gemaakt. Mogelijk is die te zoeken onder de rijders die de potige BMW M4 DTM  ter gelegenheid van de recente collectieve DTM-test in Jerez  moesten zien te temmen, met name Tom Blomqvist, Sam Bird, Jack Harvey,  Alex Lynn, Lucas Luhr, Robin Frijns en Richie Stanaway.

Alessandro Zanardi: opgemerkte come back
Alessandro Zanardi: opgemerkte come back
In Maisach wisselden zoals gezegd ook een rist bekers van eigenaar. Naast Wittmann, Martin en Reinhold mocht onder meer ook Markus Palttala de BMW Sports Trophy in ontvangst nemen als meest succesrijke privé-rijder. De na jaren van trouwe dienst van het merk scheidende Franz Engstler kreeg de  BMW Sports Trophy Honorary Reward toegestopt terwijl Alessandro Zanardi de trofee voor de 'Comeback of the Year' kreeg toegewezen.


De winnaars van de 2014 BMW Sports Trophy-awards op een rij:
Franz Engstler met Jens Marquardt
Franz Engstler met Jens Marquardt


BMW Sports Trophy Driver of the Year: Markus Palttala 
DTM Driver of the Year: Marco Wittmann 
DTM Team of the Year: BMW Team RMG
DTM Rookie of the Year: Maxime Martin
Comeback of the Year: Alessandro Zanardi
BMW Motorsport Junior of the Year: Jesse Krohn
BMW Sports Trophy Honorary Award: Franz Engstler
BMW Sports Trophy Team of the Year: Adrenalin Motorsport
Best Team in the BMW M235i Racing Cup: Adrenalin Motorsport
Best Driver in the BMW M235i Racing Cup: Daniel Zils , Norbert Fischer , Uwe Ebertz



Foto's: BMW AG, Vincent Wouters & Arne Simons




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 9 december 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons