van der Horst

BMW presenteert schitterende BMW 3.0 CSL Hommage R (+ Foto's)

BMW 3.0 CSL Hommage R - BMW 3.0 CSL
BMW 3.0 CSL Hommage R - BMW 3.0 CSL
40 jaar na de oprichting van de Noord-Amerikaanse afdeling van BMW, de eerste tak van het merk buiten Europa, presenteerde de constructeur op het Concours d’Elegance in Pebble Beach de BMW 3.0 CSL Hommage R. De bolide moet doen terugdenken aan de BMW 3.0 CSL uit 1975, een wagen die onder meer de 12 Hours of Sebring won dat jaar. Toen BMW eerder dit jaar een eerste versie toonde, waren de reacties eerder lauw. Het nieuwste concept gooit evenwel heel wat hogere ogen en bevat onder meer flink wat high-tech snufjes, waaronder een head-up display... in de helm!
  • De Swert Opticiens
Head-up display BMW 3.0 CSL Hommage R
Head-up display BMW 3.0 CSL Hommage R
De helm is het dichtst bij de rijder en dus vond BMW dat het vizier de aangewezen plaats was om relevante informatie als snelheid, versnelling en toerental te projecteren. Verlichte kanalen in de mouwen van het racepak moeten bovendien ook informatie doorgeven vanuit de stuurkolom, over de armen tot uiteindelijk op het vizier. Aan het uiterlijk van de wagen is hard gesleuteld ten opzichte van het eerder gepresenteerde model, met een frisse, maagdelijk witte, bestickering die gesierd wordt door de traditionele M-kleuren. De 21 inch velgen zijn in een mat gouden-zwarte combinatie getooid en in de koplampen vinden we een X terug, net zoals bij afgeplakte koplampen vroeger. Structurele aanpassingen zijn er evenwel niet gebeurd.

Interieur BMW 3.0 CSL Hommage R
Interieur BMW 3.0 CSL Hommage R
Het interieur is eveneens sober, met een houten inleg waar informatie opgelicht door het hout wordt getoond. Eveneens aanwezig is een kaartje van Laguna Seca waar de rempunten worden getoond, ter nagedachtenis aan de overwinning op die piste 40 jaar geleden. De stoelen, wit met zesppuntsgordel, zijn deel van de monocoque, het interieur is quasi compleet van carbon en daarnaast heeft BMW ook een rolkooi voorzien. Wat ons betreft, is dit in navolging van de M1 Hommage uit 2008 en de 328 Hommage Roadster uit 2011, één van de knapste concepten die we uit de BMW Design-ateliers hebben gezien de afgelopen jaren!
 

Foto's: BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op vrijdag 14 augustus 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons