van der Horst

BMW Team Brasil wil grote Braziliaanse namen aan de start brengen

BMW Team Brazil - BMW Z4 GT3
BMW Team Brazil - BMW Z4 GT3
De FIA GT Series zullen komend seizoen een volledig Braziliaans team aan de start krijgen, en dat bizar genoeg nadat het kampioenschap zijn WK-status kwijt geraakte. BMW Team Brazil zal onder leiding van Antonio Hermann twee exemplaren van Z4 GT3 naar Europa brengen om er Stéphane Ratel’s herdoopte sprint kampioenschap voor GT3-wagens te betwisten. Zoals de naam al doet vermoeden zullen de rijders elk over een Braziliaans paspoort beschikken en het Zuid-Amerikaanse team dat voorheen uitkwam in het nationale GT3 kampioenschap heeft nu reeds zijn eerste grote naam bevestigd. Vijfvoudig Braziliaans Stock Car V8 kampioen Carlos Eduardo dos Santos Galvão Bueno Filho -kortweg Cacá Bueno - zal alvast een van de wagens bemannen.
Met vijf titels op zak in het meest hoogstaande kampioenschap van Brazilië is Cacá Bueno dus niet van de minste. Daarenboven liet Antonio Hermann ook al verstaan zijn zinnen te hebben gezet op enkele voormalige Braziliaanse Formule 1 rijders om zijn rijderscorps te vervolledigen. Naast BMW Team Brasil zal ook Vita4One Racing overigens normaal weer twee Z4 GT3’s inzetten. Daarnaast werd met Matheus Stumpf nog een andere Braliaanse piloot aangekondigd. Stumpf zal uitkomen voor Rodrive/Lambda, een samenwerking tussen een Portguees raceteam en de officiële Duitse preparateur van de Ford GT die elk één wagen zullen voorzien.
 
Het FIA GT Series seizoen vangt aan op 1 april in het Franse Nogaro om vervolgens drie weken later naar Circuit Zolder af te zakken. De volledige kalender kan u hier raadplegen.

Foto: Brasil GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op zaterdag 26 januari 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons