Brands Hatch: Trackspeed Porsche wint maar mist dubbel

Tandy/Ashburn - Trackspeed Porsche
Nick Tandy en David Ashburn hebben de British GT race over twee uur op Brands Hatch gewonnen met hun Trackspeed Porsche 997 GT3-R. Het Britse Porsche team leek op weg naar een 1-2 wanneer Phil Keen in de leidende Porsche het slachtoffer werd van een klapband, Tandy nam de koppositie van zijn ongelukkige teamgenoot over en reed naar winst. Het podium werd vervolledigd door beide Motorbase Aston Martins van Al Harthy/Caine en Smith/Butcher.
Keen/Minshaw - Trackspeed Porsche
Ahmad Al Harthy leidde gedurende het eerste uur van de race voor de Trackspeed Porsche van Minshaw. Maar de Aston Martin moest langer in de pits vertoeven wegens de succes penalty opgelopen door een podiumplaats op Spa en Caine, die Al Harthy afgelost had viel terug naar de tweede plaats tussen beide Trackspeed Porsche’s. Met nog een half uur te gaan in de wedstrijd ging Tandy voorbij de Aston Martin naar de tweede plaats. De Porsche’s reden wiel aan wiel naar de dubbel, maar tien minuten voor het vallen van de finishvlag kwam Tandy alleen voorbij. Keen moest de pits in met een platte band en viel terug naar de negende positie. Marco Attard en Alexander Sims brachten de Ecurie Ecosse BMW Z4 naar de vierde plaats na het Motorbase Aston Martin duo.