Brands Hatch: Dubbel voor BMW

Marco Attard/Alexander Sims - Ecurie Ecosse BMW Z4 GT3
De Ecurie Ecosse BMW Z4 van Alexander Sims en Marco Attard heeft na een hevige strijd met de zusterwagen van Triple Eight Racing, de 2 uur race van Brands Hatch gewonnen. Lee Mowle en Joe Osborne werden tweede met hun BMW Z4 met 3.6 seconde achterstand op het winnend duo. De TF Sport Aston Marin Vantage GT3 TF van Derek Johnston en Matt Bell maakte het podium vol.
De Beechdean Aston Martin van Andrew Howard had in het begin van de race de leiding in handen maar speelde die kwijt bij de verplichte pitstop. Vanwege de overwinning in Spa moest de Aston immers 20 seconden prestatie penalty bijtellen bij de pitstop, waardoor hij de koppositie verloor aan de BMW van Osborne. Rory Butcher kwam na de stop in tweede positie de baan op met de Oman Racing Team Aston Martin maar hij werd al snel opgejaagd door Sims in de Ecurie Ecosse BMW.

Lee Mowle/Joe Osborne - Triple Eight Racing BMW Z4 GT3
Na een tweede neutralisatie kon Sims de aansluiting vinden met Butcher en even later schoof de BMW op naar de tweede plaats. Al snel kreeg Sims ook de leidende BMW in het vizier en profiteerde van het feit dat Osborne op een gegeven wijd ging om de koppositie over te nemen. De BMW #1 won de race met 3.6 seconde voorsprong op de BMW #888.

David Pattison/Luke Davenport - Ginetta G55 GT4
De Oman Racing Aston Martin was weggezakt naar de zesde positie en de laatste podiumplaats kwam in handen van de Aston Martin van Derek Johnston en Matt Bell, die op het einde van de race nog dicht naderde op de BMW van Osborne en Mowle. Andrew Howard en Jonny Adam zagen in het begin van de race hun voorsprong teniet gedaan door de tussenkomst van de safety car en verloren dan nog 20 seconden bij de pitstop, meer dan een vierde plaats zat er alzo niet in. De vijfde plaats was voor de FF Corse Ferrari van Adam Carroll en Gary Eastwood. De overwinning in de GT4 klasse was voor de Ginetta van David Pattison en Luke Davenport.

Foto's: British GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 3 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.