van der Horst

Brands Hatch: TF Sport Aston Martin wint openingsmanche

TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
Jonny Adam en Derek Johnston hebben met de TF Sport Aston Martin Vantage op het circuit van Brands Hatch de eerste manche van het Britse GT kampioenschap gewonnen. De race over twee uren kende een tumultueus verloop en werd gekenmerkd door een neutralisatie van bijna drie kwartier. Opvallend is dat met Aston Martin, Bentley, Lamborghini en BMW we vier verschillende merken op de eerste vier posities terugvinden.
Team Parker Racing -  Bentley Continental GT3
Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
De van op de pole vertrokken Team Parker Bentley, met aan het stuur Rick Parfitt Jr, nam bij de start de leiding van de wedstrijd en profiteerde van de aanrijding tussen de achtervolgende Lamborghini van Jon Minshaw met een achterblijver om verder uit te lopen op het peloton. Na 40 minuten wedstrijd raakten drie wagens betrokken bij een ongeval waarbij ook de vangrails beschadigd werden. De wedstrijdleiding besloot daarop om de wedstrijd te neutraliseren om toe te laten de schade te herstellen. Onder de neutralisatie kwamen alle wagens binnen voor de verplichte pitstop, TF Sport stelde zijn stop lang uit en kwam zo aan de leiding voor de BMW #7, de Bentley #31 en de Lamborghini #6. Terwijl de Aston Martin naar de zege reed, had Osborne in de BMW alle moeite om de Bentley van Morris af te houden. Osborne kreeg na de race echter een tijdstraf voor het dubbelen onder geel en viel terug naar de vierde plaats achter de Bentley en de Lamborghini van Babini.

Optimum Motorsport - Ginetta G55 GT4
Optimum Motorsport - Ginetta G55 GT4
In de GT4 klasse was Ginetta aan het feest, het Britse merk bezette het ganse podium met de Optimum Motorsport G55 (Graham Johnson/Mike Robinson) voor de exemplaren van Century Motorsport (Nathan Freke/Anna Walewska) en RCIB Insurance Racing (Jordan Stilp/ William Phillips). De nieuwe McLaren 570S GT4 van Black Bull Ecurie Ecosse werd in zijn eerste race ooit zesde in zijn klasse.

Uitslag:

01. Jonny Adam/Derek Johnston (TF Sport Aston Martin Vantage)
02. Rick Parfitt/Seb Morris (Team Parker Racing Bentley Continental) op 7.339
03. Liam Griffin/Fabio Babini (Barwell Motorsport Lamborghini Huracàn) op 17.745
04. Lee Mowle/Joe Osborne (AMDtuning.com BMW Z4) op 17.747
05. Andrew Howard/Ross Gunn (Beechdean AM Aston Martin Vantage) op 17.873
06. Mark Farmer/Jon Barnes (TF Sport Aston Martin Vantage) op 18.608
07.Alasdair McCaig/Rob Bell (Black Bull Ecurie Ecosse McLaren 650S) op 58.632
08. Peter Littler/Jody Fannin (PFL Motorsport Aston Martin Vantage) op 1 ronde
09. Richard Neary/Martin Short (Team ABBA with Rollcentre Racing BMW Z4) op 1 ronde
10. Graham Johnson/Mike Robinson (Optimum Motorsport Ginetta G55 GT4) op 2 ronden

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 18 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons