van der Horst

Brazilië: Komt Hamilton op een zucht van de titel?

Rosberg vs. Hamilton
Rosberg vs. Hamilton
De huidige vorm van Lewis Hamilton is niet te stuiten, vorige week vierde hij al zijn vijfde zege op rij, zijn tiende van het seizoen. Vooral de manier waarop hij in de VS won was indrukwekkend, een onverwachtse inhaalactie op een bijna weerloze Nico Rosberg, die zelf maar al te goed leek te beseffen dat hij de punten hard nodig heeft. Of zijn Britse teamgenoot komend weekend opnieuw zal domineren is echter nog maar zeer de vraag; Hamilton won namelijk nog nooit op Braziliaanse bodem.
  • Hamofa Performance
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Over de rijderstitel wordt hoe dan ook pas in Abu Dhabi beslist, zelfs als Hamilton maximaal scoort en Rosberg geen enkel punt pakt is het verschil 49 punten, ééntje minder dan de 50 die er tijdens de dubbel tellende seizoensfinale te verdienen zijn. Scoort echter Rosberg komende zondag maximaal en Hamilton helemaal niet kantelt het voordeel naar de Duitser met één puntje verschil.

Pirelli's P Zero F1 band
Pirelli's P Zero F1 band
Het circuit van Interlagos (letterlijk 'tussen de meren') werd dit jaar voorzien van een nieuwe asfaltlaag, die beter zou bestand zijn tegen de soms hoge temperaturen aldaar. Pirelli besliste dan ook, in samenspraak met de teams, om hun originele bandenkeuze van medium en hard te veranderen in zacht en medium. Daarnaast wordt uiteraard ook voorzien in regenrubber, misschien gaan de teams deze wel nodig hebben voor de kwalificaties, terwijl de neerslagkans voor de race zelf erg klein is.

Max Verstappen - Jos Verstappen
Max Verstappen - Jos Verstappen
De eerste bocht, een lange heuvelafwaartse chicane, zorgt altijd voor veel spektakel, ook al omdat het het eindpunt is van een lange doordraaiende snelle bocht die uitmondt in het rechte stuk van start/finish. Om inhalen daar nog te vergemakkelijken werd daar ook nog eens een DRS-zone voorzien, net als achteraan op het circuit, trouwens ook de plek waar Jos Verstappen in 1994 nog met zijn Benetton over de kop sloeg, enigszins geholpen door bad-boy Eddie Irvine. Doordat het circuit maar een goeie vier kilometer lang is zullen er zondag liefst 71 ronden moeten worden afgewerkt. Zowel de kwalificaties als de wedstrijd zijn bij ons te bekijken vanaf 17u.

Foto's: Georges De Coster - Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons