van der Horst

Rockingham: Opnieuw zege voor TF Sport Aston Martin Vantage

TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
Na de eerste race te Brands Hatch heeft de TF Sport Aston Martin Vantage van Jonny Adam en Derek Johnston nu ook de tweede race voor het Brits kampioenschap te Rockingham gewonnen. De Aston Martin haalde het in een race die tweemaal onderbroken werd door een safety car procedure van de Barwell Motorsport Lamborghini Huracàn van Phil Keen/Jon Minshaw en de Beechdean AMR Aston Martin Vantage van Andrew Howard/Ross Gunn.
Start Rockingham
Start Rockingham
De TF Sport Aston Martin #17 vertrok van op de pole en Johnston kon na de start gemakkelijk de leiding behouden en wegrijden van de concurrentie. Achter de leider woedde een strijd voor de tweede paats tussen de Black Bull McLaren #79 en de twee Barwell Motorsport Lamborghini’s. Maar de Team Parker Bentley die na een crash in de vrije trainingen helemaal diende heropgebouwd te worden, vond aansluiting bij het duellerende trio.

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracàn
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracàn
Na de pitstops lag de TF Sport Aston, nu met Jonny Adam aan het stuur nog steeds op kop, met achter zich de Barwell Lamborghini’s van Adam Caroll en Phil Keen. De Team Parker Bentley was teruggevallen na een stop and go voor het aantikken van een tegenstander bij het begin van de race. Het veld werd terug bijeengebracht door een safety car procedure na een aanrijding tussen een Ginetta GT4 en de PFL Aston Martin van Jody Fannin. Na de herstart kon de Aston Martin weer wat uitlopen maar Adam verloor zijn voorsprong opnieuw door een tweede safety car procedure na een sortie van een McLaren GT4.

Beechdean AMR - Aston Martin Vantage V8
Beechdean AMR - Aston Martin Vantage V8
Bij de herstart was Caroll te snel weg en ging voorbij een andere wagen vooraleer hij de finishlijn had overschreden, waarvoor de Lamborghini die tweede lag een drive through kreeg. De TF Sport Aston Martin stevende zorgeloos op de zege af maar Keen moest nog alles uit de kast halen om zijn tweede plaats te behouden tegenover een snel oprukkende  Ross Gunn met de Beechdean Aston Martin. De tweede Barwell Motorsport Lamborghini van Andrew Carroll en Liam Griffin werd nog vierde voor de Motorbase Performance Aston Martin van Ross Wylie/Phil Dryburgh.

De Ginetta van Nathan Freke en Anna Walewska kwam als eerste GT4 over de finish, maar werd later uit de uitslag geschrapt voor het herhaaldelijk inhalen onder geel. De zege in de klasse ging alzo naar de Beechdean Aston Martin Vantage GT4 van Jack Bartholomew en Jordan Albert.

Foto's: British GT
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 2 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rockingham.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons