van der Horst

Callaway Corvette C7 GT3 bijna klaar voor eerste meters

Callaway Competition - Corvette C7 GT3
Callaway Competition - Corvette C7 GT3
In de Callaway Competition werkplaats wordt momenteel naarstig verder gewerkt aan de GT3-variant van de Corvette C7. Hoewel het project twee jaar geleden al werd aangekondigd, leek de veelbesproken eenmaking van het GT-landschap (GTE & GT3) even roet in het eten te zullen gooien. In dat scenario zou Pratt & Miller, dat instaat voor de fabrieks Corvettes in de States en Le Mans, namelijk de unieke bolide bouwen. De eenmaking ging uiteindelijk niet door, en dus werd het GT3-project bij Callaway hernomen. Inmiddels is men reeds de laatste hand aan het leggen aan het eerste C7 GT3 exemplaar, dat weldra zijn eerste testkilometers zal afleggen.
  • Skylimit Events
Callaway Corvette Z06.R GT3
Callaway Corvette Z06.R GT3
Callaway Competition was met Corvette Z06.R meteen al present tijdens de eerste jaargang van het GT3-concept in 2006. De bolide scoorde niet alleen Europese titels, maar was ook voornamelijk succesvol in Duitsland, waar de Z06.R momenteel in de ADAC GT Masters nog steeds niet moet onderdoen voor het laatste materiaal!  


Corvette C7 GT3
Corvette C7 GT3
De roll-out van de C7 GT3 zal ergens deze zomer plaatsvinden, opdat men tijdig klaar zou zijn voor de traditionele (verplichte) BoP-test van de FIA in september. Samen met een hele rits nieuwe wagens van grote constructeurs zal de Amerikaanse bolide begin 2016 op de markt komen.

Foto's: Corvette, Martijn Wouters & Callaway



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op woensdag 13 mei 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons