van der Horst

Carcave opent de deuren in Hasselt

Renault 5 Turbo 2
Renault 5 Turbo 2
Dit weekend opent Carcave feestelijk zijn deuren. Het project met aan het roer Roel Geraerts wil een aanspreekpunt zijn van iedereen die begeleid een classic car of supercar wil aanschaffen, maar ook nadien wil onderhouden. Carcave heeft daartoe een eigen structuur opgezet en werkt bijvoorbeeld met een checklist van 200 vragen bij elke wagen om zodoende een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de staat waarin het voertuig zich bevindt. Daarnaast is de locatie simpelweg een soort mini-walhalla voor al wie van historisch rijtuig houdt, met onder andere enkele knappe Ferrari's, Porsches een Land Rover die nog dienst deed als brandweerwagen en zelfs een Toyota Rallywagen ex-Duval... De rode lijn? Elke wagen heeft zijn eigen verhaal.
  • Prospeed Competition
BMW Z8
BMW Z8
"Het idee is dat we onze klanten helpen vanuit onze passie voor historische en/of sportieve wagens. Daarvoor willen we onze ervaring in de sector aanwenden om zo de passende wagen te vinden bij ieders interesse. Dat hoeven niet noodzakelijk dure Ferrari's te zijn, zo hebben we bijvoorbeeld ook een Fiat staan voor drie- à vierduizend euro; kortom we zoeken op maat van de klant. Het stopt evenwel niet bij de aanschaf van de wagen. We bieden garantie op de bolide omdat hij is nagekeken door onze experten en waar nodig ook verbeterd. Daarnaast kunnen we de klant ondersteunen in onderhoud van zijn wagen, maar ook op gebied van stalling en verzekering", licht zaakvoerder Roel Geraerts toe.


Opening Carcave
Opening Carcave
"We richten ons vooral op de verzamelaar-rijder, met vooral de nadruk op dat laatste. We zoeken mensen die echt ook met hun wagen willen gaan rijden en daarom bieden we bijvoorbeeld ook de mogelijkheid dat zij zelf aan hun bolide komen sleutelen in onze ateliers. We bieden op die manier een service waarbij we hen begeleiden bij de restauratie van hun pareltje. We kijken evenwel nog verder, zo is het mogelijk - voor zij die dat wensen - om in samenwerking met de Motorsportschool van Hans Van de Ven bijvoorbeeld een sessie te rijden op Circuit Zolder, met begeleiding van onze coach Kobe Claes natuurlijk voor zij die dat wensen."

Opening Carcave
Opening Carcave
"Het zal naderhand wel duidelijk zijn, maar het is voor ons echt de ervaring die telt. Zo willen we dat elke wagen die hier staat zijn eigen verhaal heeft, zodat de eigenaar niet alleen een wagen bezit, maar ook een stukje geschiedenis. Daarnaast nodigen we iedereen die interesse heeft in dit soort auto's ook graag uit om eens een kijkje te komen nemen. Ofwel maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10H tot 18H, ofwel elke 3e donderdag van de maand, want dan toveren we onze toonzaal om tot Carcavé - ons gezellig café-concept waarbij iedereen een glaasje kan drinken omringd door prachtige historische bolides en supercars."

Opening Carcave


Wie een kijkje wil nemen bij Carcave tijdens de feestelijke opening, kan terecht te Kiewit, meer bepaald in de Walenstraat 59b Unit 1b, te Hasselt.

Foto's: Martijn Wouters & Carcave



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op maandag 2 mei 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons