van der Horst

China: Mercedes blijft winnen - Alonso mee op het podium

Podium F1 China 2014
Podium F1 China 2014
Op een droge omloop in Shanghai domineerde Mercedes als vanouds, alleen kwam het jammer genoeg voor de toeschouwers nooit tot een duel tussen beide teamgenoten door de slechte start van Nico Rosberg. De Duitser kon zich gedurende de wedstrijd wel terugvechten naar de tweede plaats maar vormde nooit een bedreiging voor Hamilton die naar een makkelijke zege reed. Fernando Alonso kon in zijn Ferrari de beide Red Bull's mooi achter zich houden en behaalde zo zijn eerste podium van het seizoen.
Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
Bij het uitgaan van de lichten kwam de Spanjaard nochtans licht in aanraking met zijn vroegere teamgenoot Felipe Massa, die in zijn Williams een goede start maakte. Ook diens teamgenoot Bottas kreeg een tik mee van Nico Rosberg, de Fin hield zijn bolide echter meesterlijk onder controle en zowel de beide Williams wagens als Alonso en Rosberg konden gelukkig hun race zonder zichtbare schade vervolgen. Ook Vettel was goed weg, hij klopte teamgenoot Ricciardo en sloot aan achter leider Hamilton bij het insturen van de eerste bocht, op de voet gevolgd door de Ferrari van Alonso.

De regerende wereldkampioen zag zich tijdens de eerste serie pitstops echter geklopt door de Spanjaard, die één ronde vroeger naar binnen kwam en optimaal zijn nieuwe banden gebruikte om Vettel voor te blijven na diens eigen pitstop. Daniel Ricciardo ging enige tijd later zijn Duitse teamcollega op de baan voorbij, na een radioboodschap van het team aan Vettel dat zijn Australische teamgenoot frissere banden had. De wereldkampioen hield de boot af maar moest na enkele ronden na een rechtstreeks duel in de eerste bocht toch de duimen leggen voor zijn teamgenoot. Ricciardo reed daarna weg van de Duitser die de rest van de wedstrijd zonder enige motivatie uitreed, getuige het gat van twintig seconden tussen beide bij het vallen van de vlag.

Lewis Hamilton - Mercedes AMG
Lewis Hamilton - Mercedes AMG
De race in China werd allesbehalve een strategisch spelletje, zo goed als alle toppers maakten twee pitstops waarbij ze alleen tijdens hun eerste stint gebruik maakten van de zachtere bandensoort van Pirelli. Zo kon Rosberg puur op snelheid zijn achterstand goedmaken en op een goeie tien ronden van het einde passeerde hij finaal ook Fernando Alonso voor de tweede plaats. De Duitser blijft wel WK-leider maar heeft nog slechts vier punten voorsprong op teamgenoot Hamilton, terwijl Alonso door zijn podiumplaats van vandaag de derde plaats in het kampioenschap overneemt van Nico Hulkenberg, wel al op ruime afstand van de beide Mercedessen.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van China 2014

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes1u33m28.338s
2.Nico RosbergMercedes+18.0s
3.Fernando AlonsoFerrari+23.6S
4.Daniel Ricciardo Red Bull Racing - Renault+27.1s
5.Sebastian VettelRed Bull Racing - Renault+47.8s
6.Nico Hulkenberg Force India - Mercedes+54.3s
7.Valtteri BottasWilliams - Mercedes+55.7s
8.Kimi RäikkönenFerrari+76.3s
9.Sergio PérezForce India - Mercedes+82.6s
10.Daniil KvyatScuderia Toro Rosso - Renault+1 ronde
11.Jenson ButtonMcLaren - Mercedes+1 ronde
12.Jean-Éric VergneScuderia Toro Rosso - Renault+1 ronde
13.Kevin Magnussen McLaren - Mercedes+1 ronde
14.Pastor Maldonado Lotus - Renault+1 ronde
15.Felipe MassaWilliams - Mercedes+1 ronde
16.Esteban GutiérrezSauber - Ferrari+1 ronde
17.Jules BianchiMarussia - Ferrari+1 ronde
18.Kamui KobayashiCaterham - Renault+1 ronde
19.Max ChiltonMarussia - Ferrari+2 ronden
20.Marcus EricssonCaterham - Renault+2 ronden
21.Romain Grosjean Lotus - Renaultopgave
22.Adrian Sutil Sauber - Ferrariopgave


Foto's: Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons