van der Horst

Circuit Zolder, donderdag 13 maart 2014 - Internationale testdag

PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
Sinds vorige week donderdag is de kogel definitief door de kerk. Het circuit van Zolder krijg vanaf 2016 zijn eigen “velodroom”. Eigenlijk is het de velo-“droom” van Marc Wauters, maar ze is toch van Zolder. Met een kostprijs van 18 miljoen en een lengte van 250 meter kunnen de 2500 toeschouwers beslist op heel wat sensatie getrakteerd worden. En zonder op heilige huisjes te willen schieten, (kogel-kerk) indien de velodroom “droom” dan toch niet de verwachtingen zou inlossen dan kunnen misschien enkele organisatoren hun koppen bij elkaar steken en een heuse indoor “ovaal” karting kampioenschap in elkaar knutselen.
Van vandaag onthouden we vooral het oliespoor tussen de Bianchi bocht en de chicane afkomstig van de Rasse/Rasse (#142-BMW) na een motor explosie rond de klok van 10u30.
Bert Longin
Bert Longin

Allerlei

Geert Dierckx (BMW M3 2.3); Rasse (Lotus); Wastiels/Wastiels/Boeykens (#90-BMW); Charles Peeters/Philip Lannaux (#43-Suzuki Swift); Nicolas Vandierendonck/Jeffrey Van Hooydonk (#63-Ferrari F458); Jeffrey Van Hooydonk (DVB Racing Porsche GT3 Cup); Nicolas Vandierendonck (DVB Racing Porsche GT3 Cup); Frank Beliën/ Bert Longin/Anthony Kumpen (#65-Audi R8 LMS Ultra); Schhröder/Salewsky (Lola-Ford); Pierre Piron/Henin (#40-VW Fun Cup); Conrad Tuytte (#80-BMW); Bollen/Caprasse/Caprasse/Mondron (#277-VW Fun Cup);Cedric Piro (Formule Renault 1.6);  één Suzuki Swift; één Hona, één Mégane en één Lotus.  

Special

DVB Racing deed vandaag zijn roll-out met beide Porsche's voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De kampioenswagen van 2013 staat er weer fris bij en het tweede exemplaar wordt ook een te vrezen titel sollicitant volgens Frank Thuriaux.    

In het desbetreffende album kan u foto's terugvinden van deze trainingsdag te Circuit Zolder op 13 maart 2014.

Iemand of iets vergeten? Sorry.
Bij leven en welzijn, tot donderdag 20 maart.



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Janssens in Formule 1 op vrijdag 14 maart 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons