van der Horst

Circuit Zolder, donderdag 23 oktober 2014 - Internationale testdag

Circuit Zolder, donderdag 23 oktober 2014 - Internationale testdag
Eigenlijk is de titel van deze tekst fout; doordat het circuit exclusief verhuurd was aan “Dream Drive with Jeffrey Van Hooydonk” en bijgevolg geen andere wagens toegang hadden tot het Limburgse asfalt, kunnen we moeilijk spreken over een Internationale testdag. Precies vanwege dat exclusieve karakter kon men afgelopen donderdag op Circuit Zolder evenwel toch nog genieten van heel wat moois.
En tiental Ferrari’s, één McLaren, één Porsche en een drietal BMW’s van de Clubsport Trophy pronkten in een laat oktober zonnetje. VTM-nieuwsanker Danny Verstraeten kwam nog eens wat rubber en benzinegeur opsnuiven en wist nog heel goed hoe veeleisend het Zolders circuit wel is. Samen met Peter Baert en Daisy Van Cauwenbergh vormde Danny Verstraeten in 1990 team tijdens de 24 uren van Zolder. 

“In 2010 heb ik nog eens meegereden met Thierry Boutsen in de regen en vandaag waren het een paar rondjes in een Ferrari 458 speciale”, gaf Verstraeten aan. “Ik hou contact met de racerij en autosport, maar zelf nog eens deelnemen aan een 24 uren race zit er niet meer in.” Het was in ieder geval aan Verstraeten te zien dat hij er met volle teugen van genoot. Net zoals Gregory Eyckmans trouwens, die regelmatig wat rondjes draaide met één van de Clubsport Trophy BMW’s.

Zoals gewoonlijk treft u meer foto's aan in het fotoalbum van de testdag.

Iemand of iets vergeten? Sorry.
Bij leven en welzijn, tot 30 oktober.

Foto: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Janssens in Circuit Nationaal op vrijdag 24 oktober 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons