van der Horst

Citroën onthult C3 WRC

C3 WRC
C3 WRC
Citroën Racing heeft woensdag het doek gelicht van hun nieuwe C3 WRC. De Franse renstal is relatief trouw gebleven aan de gekende rood-witte kleuren met de steun van Abu-Dhabi.
Woensdagmiddag heeft Citroën Racing hun nieuwe wapen voor 2017 onthuld in het bijzijn van hun rijders en ploegbaas Yves Matton. Na Hyundai en Toyota is Citroën het derde team dat zijn wagen in de nieuwe 2017-spec onthuld. Het is enkel nog wachten op M-Sport.

De Noord-Ier Kris Meeke, de Fransman Stéphane Lefebvre en de Ier Craig Breen mochten in het bijzijn van onze landgenoot Yves Matton het doek wegnemen. De C3 voelt vertrouwd aan in zijn rode tint en steun van Abu-Dhabi. Er zijn wel heel wat zwarte accenten aangebracht, zoals op de zijdeuren met een verwijzing naar de "stootkussens" van de gewone wegversie van de Cactus en de nieuwe C3.

C3 WRC
C3 WRC
De wagen zal dus voor het eerst ingezet worden tijdens de rally van Monte-Carlo. Kris Meeke en Stéphane Lefebvre mogen de eerste wedstrijdkilometers voor hun rekening nemen. Craig Breen moet nog onderweg met de ouwe DS3 WRC '16.

Yves Matton nam tijdens de onthullingsceremonie het woord en vertelde daarin dat hij met Kris Meeke resoluut voor de wereldtitel gaat. Vorig jaar nam Citroën Racing niet officieel deel aan het WRC om zich volledig toe te leggen op 2017 waarin de reglementen fors aangepast zijn.

Foto's: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 21 december 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons