van der Horst

Clio Cup Benelux: de merkencup van de lage landen!

Renault Clio Cup Benelux - Renault Clio 4
Renault Clio Cup Benelux - Renault Clio 4
Nog goed een maand scheidt ons van de start van de Clio Cup Benelux 2014. Ondertussen zijn de eerste deelnemers bekend, met een startveld voor de eerste races in Zandvoort dat goed 17 à 18 wagens zal tellen. Anderhalve maand later, voor de tweede meeting van het seizoen tijdens de World Series by Renault in Spa-Francorchamps, hopen we de 20 te halen. De Clio Cup Benelux 2014 is daarmee zonder meer dé merkencup van de Lage Landen en belooft sportief spektakel en stevige autosport.
  • LTF
De Clio Cup Benelux 2014 knoopt terug aan met de traditie van de merkencups van het Franse merk, met onder meer de Renault 5, de Renault Mégane en de Clio in diverse uitvoeringen. Het spreekt dan ook voor zich dat de Clio Cup Benelux 2014 de autosportliefhebbers enorm aanspreekt. Reken daar een schitterende kalender bij, met drie races in Nederland, drie in België en één op de Nürburgring, waarbij de zekerheid bestaat dat de tribunes goed gevuld zullen zijn, zeker tijdens de World Series by Renault en we komen uit op dé merkencup van de Lage Landen. Want wie racet er nu graag voor lege tribunes? 
 
Het nieuws komt nu continu binnen en ondertussen hebben ook heel wat teams zich al voor het kampioenschap aangemeld. Carsport, Equipe Verschuur, Bleekemolen, BS Racing, Certainty, Harders Plaza en andere gaven tijdens een recente meeting te kennen dat ze op de startgrid present zullen zijn. Overigens zijn er ook aanvragen uit Duitsland en Frankrijk binnen, om de Clio Cup Benelux 2014 een internationaal getint karakter te geven. 
 
Opvallend, meteen vielen ook de eerste namen van rijders uit Nederland en België. De eerste Belg is overigens een verrassing, want… hij luistert naar de naam Loris Hezemans. Loris is de zoon van Toine Hezemans. “Mijn zoon leeft in Brussel en heeft de Belgische nationaliteit, dus is hij Belg….”, lacht de voormalige toerwagen en Gt-rijder. Loris is zo meteen kandidaat op de Belgische titel. 
 
“Klopt, want in de Clio Cup Benelux 2014, is er ook een afzonderlijk Nederlands en Belgisch klassement, waardoor we ook nationale titels zullen toekennen op het einde van het seizoen”, legt de promotor Joost Custers uit. 
 
Ondertussen is er ook de zekerheid dat er van de Clio Cup Benelux 2014 beelden zullen gemaakt worden, “maar de uitzendschema’s, maken we later bekend”, legt de promotor nog uit. 
 
Leuk nieuws is ook dat er zowel tijdens de Gamma Racing Days in Assen (tweemaal op zondag), als op Zolder (tweemaal op zaterdag), echt tijdens het hoogtepunt van het weekend zal geracet worden. 
 
Herhalen we nog dat de testdag plaats vindt op 31 maart in Zandvoort, waarbij ook de pers uiteraard hartelijk welkom is. De testdag staat open voor de Clio Cup Benelux 2014 en de Formula Renault 1.6 NEC Junior series.  

Kalender:

19-21 April: Paasraces Zandvoort

30 May-1 June: World Series by Renault Spa

11-13 July: World Series by Renault Nurburgring

1-3 August: Gamma Racing Day Assen

28-30 August: 24 Hours Zolder

3-5 October - Racing Festival Spa

17-19 October - Finale Races Zandvoort
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Nationaal op dinsdag 18 maart 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons