van der Horst

Condroz: Ook Francois Duval aan de start

First Motorsport - Hyundai i20 R5
First Motorsport - Hyundai i20 R5
Met Francois Duval komt er nog een grote naam uit de rallywereld aan de start van de Condroz Rally. Duval zal in de finalewedstrijd van het Belgische Rally Kampioenschap een Hyundai i20 R5 van First Motorsport besturen. Met een zelfde wagen hopen ook Guillaume Dilley en Stéphane Prévot zich in de kijker te rijden.
  • Prospeed Competition
In 2006 won Francois Duval al de Condroz Rally met een Skoda Fabia WRC, een bolide die toen ook al ingezet werd door First Motorsport. Tien jaar later komt het trio opnieuw aan de start maar de wagen is nu wel een Hyundai i20 R5. Eerder kondigde Citroën aan dat het fabrieksrijders Craig Breen en Stéphane Lefebvre naar de Condroz afvaardigt.

François Duval
François Duval
Francois Duval: “Het was mijn vriend Anthony Bourdeaud’hui die me aan die verjaardag herinnerde. Ik moet toegeven dat door mijn drukke bezigheden in mijn garage me dat helemaal ontgaan was. Hij wou de verjaardag wel extra in de verf zetten, sprak er over met André, en die was wel voor de idee te vinden. Hoewel ik wat ontgoocheld was over het feit dat ik in de Wallonie voortijdig van de baan schoof, heb ik me daar wel goed geamuseerd en tussen André en mij heeft het altijd wel geklikt. Bovendien kent hij het parcours heel goed, waardoor hij me in de verraderlijke stukken wat kan kalmeren. We rijden in een goede context en omdat mijn beroemde partner Gordon Finest Beers ook bereid was me te volgen, heb ik niet lang hoeven te twijfelen!”



Foto's: Francois Duval Press & Johhny Loix


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Rally Championship op woensdag 26 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons