van der Horst

Condroz Rally: Petter Solberg is super gemotiveerd

Petter Solberg
Petter Solberg
Hij is ingeschreven in de rally van de Condroz op een Citroën C4 WRC in de kleuren Marc VDS Racing en Petter Solberg steekt zijn ongeduld om terug kennis te maken met deze discipline die zijn carrière markeerde, en met een copiloot, die zijn carrière markeerden.
  • Powercars
“De rally was mijn eerste liefde in de autosport en de reden waarom ik al die jaren heb deelgenomen. Ik greep dan ook deze kans om terug te keren met beide handen aan. Ik word nogal in beslag genomen door deze deelname aan de rally van de Condroz. Ik heb enorm genoten van de sfeer en de competitie in het WK Rallycross, dat is wel het minste dat ik kan zeggen nadat ik de wereldtitel heb behaald! Maar aan de start staan met een copiloot die de seconden aftelt is toch een zeer bijzondere ervaring. Het gevoel is des te sterker als de man in de rechterstoel dezelfde Welchman is die met mij het wereldkampioenschap won in 2003, Phil Mills. Samen hebben we 152 WK proeven gereden en we hebben er 13 gewonnen. De laatste keer dat Phil mijn nota’s las in het wereldkampioenschap was in Portugal, in 2010.

Petter Solberg - Citroën C4 WRC
Petter Solberg - Citroën C4 WRC
We hebben een groot deel van onze carrière aan elkaars zijde doorgebracht en het is een echte reuzenkans op opnieuw samen te werken aan boord van een Citroën C4 WRC. Verleden jaar wilden we samen al eens iets doen, 10 jaar na onze wereldtitel, maar we slaagden er dan niet in om iets naar wens op poten te zetten. Laten we zeggen dat we deze verjaardag met een beetje uitstel nu vieren…  Ik moet wel toegeven dat ik weinig weet van de rally van de Condroz, behalve dat het een populair evenement is zowel bij de fans als bij de rijders. Door hier dit jaar de Belgische manche te rijden van het wereldkampioenschap rallycross, kon ik zien hoe groot de interesse in gemotoriseerde sporten wel is bij de mensen. De sfeer was ongelooflijk en ik ben er van overtuigd dat het dit weekend hetzelfde zal zijn op de rally van de Condroz.

Ik zal wat tijd nodig hebben om mijn referentiepunten terug te vinden in de rally nadat ik dit seizoen op mijn ééntje...rondjes reed. Maar eens dat Phil en ik terug in het zadel zullen zitten denk ik dat we er een stevig ritme kunnen inhouden. Aangezien ik me concentreerde op de rallycross  de afgelopen maanden, had ik geen kans om  een rallywagen te besturen, uitgezonderd op wat shows en soortgelijke evenementen. Ik kijk er naar uit om opnieuw de gewaarwordingen te voelen die een rallywagen me geeft. Ik zal er zeker maximaal van profiteren.

Na deze Condroz rally duik ik weer in de rallycross om de slotwedstrijd voor te bereiden die het seizoen sluit in Argentinië, en dan de voorbereiding voor het volgende kampioenschap. Heel het team is hard aan het werk om in 2015 te komen met een aangename verrassing, maar voorlopig kan ik nog niets bevestigen. En wie weet, misschien is Phil, eens hij naast me in de wagen stapt, er misschien wel niet meer uit te krijgen?”



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op woensdag 29 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons