van der Horst

Contractverlenging voor Sordo bij Hyundai

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Net na zijn eerste podium in 2016 van Dani Sordo tijdens de Rally van Duitsland waar hij Thierry Neuville versloeg met amper 1/10 van een seconde, heeft de Spanjaard zijn contract met Hyundai met twee seizoenen verlengd. Na Hayden Paddon is Sordo de tweede rijder die we zeker volgend seizoen zullen terug zien bij Hyundai. Het is nu wachten op Neuville.
  • Powercars
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Met een tweede, derde en vijfde plaats voor Sordo, Neuville en Paddon tijdens de Rally van Duitsland, scoorden de Zuid-Koreanen een goede uitslag met drie wagens binnen de top 5. Op zich heeft dit waarschijnlijk niets te maken met de contractverlenging, maar dit om nog maar eens te onderstrepen dat zowel Hyundai als zijn bemanning goed bezig zijn. Neuville reed zich reeds driemaal richting het podium en won de Rally van Italië. Paddon won dan weer op zijn beurt in Argentinië. 

Dit resulteert na negen wedstrijden in een ex aequo derde plaats voor Paddon en Neuville met zicht op de tweede plaats van Mikkelsen in de VW Polo. Sordo staat voorlopig zesde na Latvala.

Twee seizoenen heeft Sordo bijgetekend nadat eerder Paddon zijn samenwerking voor drie jaar verlengde.

Het is nu wachten op Thierry Neuville die einde contract is bij Hyundai. Vooral omdat andere teams ook een oog hebben laten vallen op onze landgenoot.

Foto's: Sandro Delaere / RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 28 augustus 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons