van der Horst

Callaway hervat ontwikkeling Corvette C7 GT3

Corvette C7 GT3
Corvette C7 GT3
Nadat Callaway Competition een jaar geleden reeds aankondigde de zegen gekregen te hebben van GM om de nieuwe Corvette C7 GT3 te ontwikkelen, bleef het tot dusver relatief stil omtrent de Amerikaanse krachtpatser. De Duitse constructeur won met de "oude" Corvette Z06.R GT3 nog de rijderstitel in de ADAC GT Masters vorig seizoen en was al in 2013 begonnen aan het uittekenen van de opvolger, plannen die echter werden opgeborgen toen bleek dat er een hervorming van het GT-landschap zat aan te komen in 2016, met één gemeenschappelijke basis voor "GT" en "GT+".
  • Dreamdrive
In dat geval was het dan ook het dan ook het Amerikaanse Pratt & Miller geweest dat de wagen zou ontwikkelen. In de aanloop naar de 24 uren van Le Mans werd echter duidelijk dat GT3 in de huidige vorm gewoon blijft verder bestaan, wat voor Callaway voldoende was om het project terug op te starten.

Corvette C7 GT3
Corvette C7 GT3
Hoewel men in eerste instantie al aanwezig wou zijn op de officiële Balance of Performance test in de eerste helft van september op het testcircuit van Michelin in Ladoux, lijkt die timing dus aanzienlijk wat vertraging te hebben opgelopen. Een bron dicht bij het team meldt ons dan ook dat de Corvette C7 GT3 zijn eerste meters pas zal maken in 2015, vooraleer de strijd met de concurrentie aan te gaan in 2016.

De C7 GT3 beschikt nog steeds over een brullende V8 welke een verbetering zou moeten leveren op vlak van verbruik en aantal pk's ten opzichte van de vorige generatie.

Foto's: Callaway



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op woensdag 30 juli 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons