van der Horst

Corvette C7.R GTE klaar voor eerste meters – ook Callaway werkt aan GT3-versie

Corvette C7 Stingray
Corvette C7 Stingray
Begin dit jaar werd de langverwachte Chevrolet Corvette C7 Stingray voorgesteld op het autosalon van Detroit en meteen werd er ook uitgekeken naar de raceversie van de legendarische Amerikaanse muscle car die er ongetwijfeld zou komen. Inmiddels zijn we een goed half jaar verder en bereiken ons vanuit de ‘States’ de eerste berichten dat de Corvette C7.R (GTE) klaar is voor zijn eerste meters op circuit. Dat verklaarde Doug Fehan, manager van het raceprogramma, eerder deze week aan het Amerikaanse ‘RACER’. Parallel wordt er op het Europese vasteland inmiddels ook gewerkt aan een GT3-variant Corvette C7. Het Duitse Callaway Competition zal voor het seizoen 2014 dus eindelijk een opvolger kunnen aanbieden voor de Z06.R op de reeds druk bezette GT3-markt.
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C6 ZR1
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C6 ZR1
In de Pratt & Miller workshop wordt er dezer dagen hard gewerkt om het eerste testchassis van de Corvette C7.R klaar te krijgen voor de eerste testsessie later deze maand. En dat moet ook wel aangezien het nieuwe United Sports Car Racing (USCR) kampioenschap waarin de bolide volgend seizoen voor de fabriek zal racen, al in januari van start gaat met de 24 uren van Daytona. Doug Fehan verklaarde dan ook aan ‘RACER’ dat de C7.R nog niet voldoende ontwikkeld zal zijn voor het competitiedebuut in de etmaalrace te Florida; “Idealiter zouden we graag 30 testdagen hebben tussen nu en begin januari, maar dat is een luxe die we niet hebben, zowel vanuit een financieel standpunt als vanuit het voorliggende tijdskader.” Fehan voegde daar bovendien ook nog aan toe dat Pratt & Miller bereid is om de wagen ook meteen aan te bieden aan klantenteams indien er vraag naar is.
 
Callaway Corvette Z06.R GT3
Callaway Corvette Z06.R GT3
Ook in het Duitse Leingarten wordt er in de Callaway Competition ateliers inmiddels gewerkt aan een raceversie van de Chevrolet Corvette C7 Stingray. Het team dat met de Corvette Z06.R GT3 sinds 2007 al verschillende titels binnenhaalde, zet nu dus in op een nieuwe zelfontwikkelde GT3. Het blijft echter afwachten of de nieuwe Callaway Corvette een voldoende grote afzetmarkt zal vinden in deze tijd van toenemende constructeursinmenging.

Foto's: General Motors - ALMS - Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 5 juli 2013.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons