van der Horst

Corvette Racing plant deelname in thuisrace

Corvette Racing - Corvette C7.R #3
Corvette Racing - Corvette C7.R #3
Corvette Racing zal na de 24 uren van Le Mans een tweede keer aan de start verschijnen van een manche van het FIA World Endurance Championship dit seizoen. Pratt & Miller zal namelijk ter gelegenheid van de Six Hours of Circuit of The Americas het met een Corvette C7.R opnemen tegen het fabrieksmateriaal van Porsche, Ferrari en Aston Martin in de GTE Pro klasse, dat meldt het Amerikaanse Sportscar365.
  • STX Motorhomes
Corvette Racing kwam sowieso reeds in actie tijdens datzelfde weekend in het Tudor United Sportscar Championship, waar het met twee Corvette C7.R’s momenteel het kampioenschap aanvoert in GTLM. Nadat beide wagens op de middag hun TUSC-race zullen hebben afgewerkt, zal het reservechassis de start nemen van de FIA WEC race met een nog nader te bepalen rijdersbezetting. 

Aston Martin V8 Vantage GTE
Aston Martin V8 Vantage GTE
Eerder deze week maakte de ACO nog een aangepaste Balance of Performance (BoP) bekend voor de GTE-wagens, waar verrassend genoeg ook de Corvette C7.R het onderwerp van uitmaakte, een bolide die dit seizoen niet actief is in het kampioenschap (op Le Mans na). De C7.R kreeg een minimale reductie van 0.1 mm in de diameter van de restrictor ten opzichte van de configuratie in Le Mans, terwijl men bij Aston Martin 20kg mag bijtellen.

Foto's: IMSA & Aston Martin Racing



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons