van der Horst

Craft-Bamboo Racing met Lukoil-steun naar TCR International Series

Craft Bamboo Racing - SEAT Leon
Craft Bamboo Racing - SEAT Leon
Craft-Bamboo Racing bevestigde zopas zijn deelname aan de TCR International Series en is hiermee het achtste en tevens laatste team dat zich voor de nieuwe klasse meldt. Het team van CEO Richard Coleman verzekerde zich voor de TCR-campagne van de steun van oliereus Lukoil en komt op 29 maart e.k. in Sepang dan ook onder de naam 'Team Craft-Bamboo LUKOIL' met drie Seat Leon's aan de start van de seizoenopener aldaar. De rijderbezetting wordt later bekendgemaakt.

Alle drie de wagens worden volledig in Lukoil-kleuren gehuld en het partnership met de Russische oliereus onderstreept volgens het team ten volle de ambitie om zowel voor de rijders- als de teamtitel te gaan. Lukoil was tot vorig jaar hoofdsponsor van LADA Sport in het WTCC, maar de Russische constructeur ruilde het Lukoil-rood in 2015 voor het geel van concurrent Rosneft. 

Eerder bevestigden reeds Zengő Motorsport, Proteam Racing, Campos Racing, Target Racing, Proteam, Engstler Motorsport en Onyx hun deelname aan de TCR International Series. Elk team komt met drie wagens aan de start, wat het startveld op 24 wagens brengt. Met nog slechts een dikke maand te gaan tot de openingsraces in het voorprogramma van de Maleisische Grote Prijs Formule 1, sijpelden nog maar een paar namen van rijders door.

Richard Coleman toonde zich vanzelfsprekend opgezet over de samenwerking met Lukoil en ook TCR-baas Marcello Lotti ziet in dit partnership de bevestiging dat zijn concept aanslaat. Seat Sport-baas Jaime Puig van zijn kant stelde dat onophoudelijk werd verder gewerkt aan de ontwikkeling van de Leon Cup Racer en ziet de wagen een hoofdrol spelen in de strijd om de podiumplaatsen.


Foto: Craft-Bamboo Racing




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op donderdag 26 februari 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons