van der Horst

Craft-Bamboo Racing tekent voor WTCC-comeback met Grégoire Demoustier

b0d0923961d316a18476e4fe9818f32d5fab5e82.jpg
Bamboo Racing keert, zoals het in 2013 overigens reeds aankondigde, terug naar het WTCC na een sabbatjaar in 2014. Het team van Richard Coleman mikt zo mogelijk op twee Chevrolet RML Cruze TC1 waarvan er eentje alvast wordt voorgereden door Grégoire Demoustier. De net geen 24 jaar oude Fransman zagen we afgelopen jaar onder meer aan het werk in de McLaren MP4-12C van ART Grand Prix en in de Blancpain Endurance Series en geniet de steun van Eurodatacar, een firma gespecialiseerd in antidiefstalinstallaties.
Parente - La Pierre - Demoustier
Parente - La Pierre - Demoustier
Craft-Bamboo Racing ontstond vorig jaar uit de samensmelting van enerzijds het in GP3 en WTCC actief zijnde Bamboo Engineering en anderzijds Craft Racing dat voornamelijk in de  Aziatische GT-racerij bedrijvig is. Hoewel het team zich aanvankelijk als eerste potentiële klant voor de RML Chevrolet TC1 had gemeld, focuste het zich de voorbije twaalf maand uiteindelijk op het FIA WEC. Dat Coleman thans met RML naar het WTCC terugkeert, kan niet verbazen nu de beide partners zowat buren zijn en voorheen ook reeds verscheidene jaren samenwerkten. Het was overigens aan het stuur van een Bamboo Racing Chevrolet Cruze dat het team uit de buurt van Silverstone met James Nash derde in de eindklassering werd en tevens de Yokohama Drivers Trophy won.

James Nash
James Nash
Coleman stelde blij te zijn met de hernieuwde samenwerking met buur RML en gaf mee mogelijk nog een tweede Chevrolet aan de start te zullen brengen. Ook Eurosport Events liet bij monde van WTCC General Manager François Ribeiro verstaan opgetogen te zijn met de komst van Craft-Bamboo Racing. "Hun palmares spreekt voor zich en sinds eind 2013 hielden we steeds contact met elkaar. Gezien Grégoire zijn GT-verleden bij ART GP ben ik er zeker van dat hij bij Craft-Bamboo Racing zijn draai zal vinden en verwelkomen we hem graag op de WTCC-grid", aldus Ribeiro.

Foto's:  Hans van Onsem & Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 16 januari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons