van der Horst

Creventic organiseert 24H Silverstone exclusief voor toerwagens

24HSeries by Creventic
24HSeries by Creventic
Het Nederlandse bureau CREVENTIC, promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook, voert volgend jaar ook de 24-uursrace op het legendarische Brits circuit van Silverstone door. De deelname aan de race, die plaatsvindt van 1-3 april 2016, staat uitsluitend open voor toerwagens. Daarom telt de ‘Hankook 24H SILVERSTONE’ niet volledig mee voor de 24H SERIES, die voor GT’s, toerwagens en 24H-Specials bedoeld is. Niettemin zoekt de nieuwe organisator naar mogelijkheden om de deelnemende teams te belonen.
“We geven de Hankook 24H SILVERSTONE als ondertitel ‘European touring car edition’ mee, en we zijn zeer verheugd over deze uitbreiding van ons evenementenprogramma”, zegt Helen Roukens van CREVENTIC. “We zijn vastbesloten om de positie van de Hankook 24H SILVERSTONE in de internationale autosport nog verder te versterken en om de uitstraling van het evenement verder te verbeteren.”

Stuart Pringle, sportdirecteur bij Silverstone Circuit Ltd, is eveneens enthousiast: “Ik ben zeer verheugd dat CREVENTIC nu de organisatie van de jaarlijkse 24-uursrace op Silverstone overneemt. Het bureau organiseert al een aantal uitstekende lange-afstandsraces binnen en buiten Europa en ik ben er zeker van dat het in 2016 en daarna voor een zeer gezond startveld op Silverstone zal zorgen.”

24H Silverstone 2016
24H Silverstone 2016
Met de Hankook 24H DUBAI, de eerste lange-afstandsrace in de Golf-regio, als vlaggenschip, heeft CREVENTIC naam gemaakt als organisator van langeafstandsraces in tal van landen. Na het succes in Dubai, waar van 14-16 januari 2016 de elfde editie van de 24-uursrace plaatsvindt, werd het aanbod uitgebreid met races in Hongarije, Spanje, Italië, Nederland, Frankrijk en Tsjechië. “Het is voor ons een eer en een genoegen, dat we nu de organisatie van de Hankook 24H SILVERSTONE kunnen overnemen, in het land dat zo’n belangrijke rol speelt in de autosport en op het circuit dat zichzelf met recht de thuisbasis van de Britse autosport noemt”, vervolgt Roukens.

De bestaande structuur van de toerwagenklassen bij andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook, met auto’s in de klassen A5 tot A2 en speciale klassen voor toerwagens met dieselmotor, wordt ook voor de Hankook 24H SILVERSTONE gehandhaafd. “Daarnaast willen we een aparte klasse uitschrijven voor auto’s volgens TCR-reglement, alsmede een categorie voor youngtimers en klassiekers”, aldus Roukens. “Zoals gewoonlijk hebben we televisie-uitzendingen via onze partner Motors TV en live-streaming gedurende de hele race via de website van de serie.” Nadere informatie over de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

24H Series press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 2 september 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons