van der Horst

Cyan Racing en WestCoast Racing gaan samenwerken in STCC

Cyan Racing - STCC-kampioenschapp
Cyan Racing - STCC-kampioenschapp
De Zweedse teams Cyan Racing en WestCoast Racing gaan vanaf volgend seizoen samen aan de slag in het STCC, het Scandinavisch toerwagenkampioenschap. WestCoastRacing zal daar als strategische partner van de sportieve Volvo-poot fungeren wat de voorbereiding, logistiek en het runnen van het raceteam betreft.
“We raceten sinds 1996 tegen elkaar maar nu ik verheug me in deze nieuwe samenwerking. Die is erg belangrijk voor de verruiming van onze raceactiviteiten naar drie kampioenschappen toe." aldus Christian Dahl, CEO van Cyan Racing.

Een zelfde klok hoorden we bij Dick Jönsson-Wigroth, de patron van WestCoast Racing die stelde opgezet te zijn Cyan Racing te  kunnen bijstaan in hun STCC-programma voor 2016, een samenwerking waarvan hij hoopt dat die in de toekomst verder zal evolueren.

Polestar Cyan Racing brengt volgend seizoen twee Volvo S60 op de STCC-grid, waarvan een alvast door Prins Carl Philip zal worden gemend, de naam van de tweede rijder is nog niet gekend. Het team treedt daarnaast ook aan in de V8 Supercars en het WTCC.  WestCoast Racing kennen we vooral door de deelname van het team aan de TCR International Series waar het afgelopen jaar Honda Civic's inzette voor o.m. Gianni Morbidelli, Kevin Gleason, René Münnich en recent in Macau ook Rob Huff.

 Foto: Cyan Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Internationaal op vrijdag 4 december 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons