van der Horst

Davy Jeanney bij Hansen Motorsport en Peugeot

Davy Jeanney & Timmy Hansen
Davy Jeanney & Timmy Hansen
De Fransman Davy Jeanney, vorig seizoen nog actief bij onder meer de teams van Doran en Albatec, zal komend seizoen een volledig WK afwerken bij het Zweedse Hansen Motorsport en wordt dus ploegmaat van Timmy Hansen in de Peugeot 208. Voor de snelle Fransman de eerste maal dat hij naar eigen zeggen zal plaats nemen in een absolute topwagen binnen een team dat vol voor de titel gaat zowel bij de piloten als de constructeurs.
  • Powercars
Hansen Motorsport komt opnieuw aan de start met twee Peugeot's 208 en orakelt dat het beter dan ooit aan de aftrap zal staan. Hansen Motorsport kwam vorig seizoen moeilijk uit de startblokken na de switch van Citroën naar Peugeot met Timmy Hansen en tweevoudig Europees kampioen Timur Timerzyanov.

Het duurde tot de zesde meeting in Mettet alvorens Timmy Hansen voor de eerste maal een podiumplaats kon bemachtigen. Nadien kon de jonge Zweed Hansen een wedstrijd winnen in Italië terwijl Timerzyanov zijn prestaties beperkt zag tot één podiumplaats. Uiteindelijk strandden Hansen en Timerzyanov op een respectievelijk vierde en zevende eindplaats in het WK. Hansen Motorsport beëindigde het seizoen met een derde plaats bij de constructeurs na Olberfs/MSE (Ford) en Marklund Motorsport (Volkswagen)

Foto: RallycrossRX



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 11 april 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons