van der Horst

De Belgian VW Club, een vijftiger in de bloemen gezet!

Belgian VW Club 50 jaar jong!
Belgian VW Club 50 jaar jong!
Op 18 november vierde de Belgian VW Club in de D’Ieteren Gallery zijn 50ste verjaardag. Bij deze gelegenheid werd ook het boek “50 years of Volkswagen motorsport in Belgium” aan de pers, de Leden en de vele relaties van de Club voorgesteld. Bovendien werd ook de Belgian VW Classics Club boven het doopvont gehouden.
We schrijven 18 november 1965. Wat toen nog de ‘Club Automobile Vé’ werd geheten zag het levenslicht, met als doel het organiseren van wedstrijden voor Formule Vé’s (kort daarna omgedoopt naar Formule VW) in België. Dag op dag vijftig jaar later kwamen 200 personen samen in de D’Ieteren Gallery om de Belgian VW Club in de bloemetjes te zetten. Bij de genodigden heel wat persoonlijkheden die mee de geschiedenis van de Club hebben geschreven, zoals Pascal Ickx – de eerste secretaris-generaal – maar ook heel wat rijders.

Jean-Louis Brancart, directeur Marketing, Training & Direct Sales bij D’Ieteren,  herinnerde er aan welke belangrijke rol de Belgian VW Club in de Belgische autosport heeft gespeeld, net zoals ze sterk heeft bijgedragen aan de promotie van het merk Volkswagen in ons koninkrijk. In de loop van de avond nam Charles-Henri Bonnet, Voorzitter en Secretaris-Generaal van de Belgian VW Club, ook het woord, om D’Ieteren te bedanken en de lange en vruchtbare samenwerking in de verf te zetten.

Om deze mijlpaal passend te vieren maakte de Belgian VW Club een tweetalig boek dat de hele geschiedenis van de unieke club beschrijft. Met als titel “50 years of Volkswagen motorsport in Belgium” telt dit boek 238 pagina’s, 319 foto’s en talloze archiefdocumenten, leuke verhalen en anekdotes, verzameld en beschreven door journalist Thomas Bastin en naar het Nederlands vertaald door Nico Lepoutre.

Van de Formule Vé tot de VW Fun Cup, over de hoogdagen van de Golf en de Scirocco GTI op de Belgische circuits, de Polo Challenge, de komst van de dieselmotoren tijdens de 24 Uur van Spa, de avonturen van Stéphane Henrard in de woestijn, de officiële deelname van meerdere Polo’s in de rallysport, de prestaties van de Leden-Rijders op circuit, de rallywegen, klimkoersen, rallycross of slalom, enz. Dankzij 50 jaar onafgebroken aanwezigheid in de autosport voor Volkswagen, is dit boek ook een beetje het verhaal van de Belgische autosport.

Noteren we nog dat in de loop van de avond ook de Belgian VW Classics Club officieel werd gelanceerd. Deze kleine broer van de Belgian VW Club is uiteraard voorbehouden aan de vele eigenaars van oude Volkswagens. De Leden van deze Club kunnen van heel wat voordelen en – dikwijls exclusieve – activiteiten genieten. Meer hierover binnenkort!
Na 50 jaar heeft de Belgian VW Club dus bewezen op solide funderingen te zijn gecreëerd. Nu kijken we richting toekomst, om de eerste bladzijden van een volgend boek te schrijven!

Belgian VW Club press - Foto: Belgian VW Club



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 20 november 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons