van der Horst

De eerste motorgeluiden van het seizoen

Renault krachtbron
Renault krachtbron
Al enkele teams hebben de fire-up van de nieuwe motoren gepost via verscheidene sociale media. Dit lijkt wel een nieuwe rage te zijn in de F1. Ondertussen is het nog eventjes afwachten hoe de krachtbronnen daadwerkelijk gaan klinken op het circuit. Men spreekt ondertussen van een geluidsstijging van maar liefst 25 procent vergeleken met vorig seizoen! Volgende week wanneer de bolides het circuit van Barcelona oprijden weten we meer.
  • Skylimit Events
Williams was de meest recente team dat een geluidsfragment van hun nieuwe Mercedes-aangedreven FW38 liet horen. Het Britse team van Sir Frank Williams postte een link via hun officiële Twitter-account.

Eerder deze maand deelde Ferrari op Youtube reeds een filmpje waarop men de start-up van hun krachtbron liet horen. Deze kan u hier onderaan bekijken.



Er volgden nog teams met geluidsfragmenten via hun Twitter-account, namelijk McLaren en Manor.  
Regerend wereldkampioen Mercedes ging een stapje verder en liet in een filmfragment al een deel van hun nieuw uitlaatsysteem zien. Het systeem bevat een dubbele pijp dat deel uitmaakt van het technisch pakket waarmee ze de volume van hun nieuwe hybride-krachtbron wil opkrikken. Volgende week start de eerste wintertest in Barcelona en ze gaat door van 22 tot en met 25 februari.



Foto: Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 17 februari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons