van der Horst

De Ford Mustang Ecoboost Cup op de Belgische circuits vanaf 2016!

Nadat hij vorig jaar zijn 50ste verjaardag vierde, komt de Ford Mustang officieel naar Europa. Vanaf september 2015 zal het meest legendarische model van het merk uit Dearborn, in Michigan, verkrijgbaar zijn in België via het netwerk van de FordStores. De Ford Mustang 2015 heeft een uitgesproken sportief karakter. Hij zal zijn kwaliteiten ook kunnen tonen in de autosport. In rally vanaf dit najaar, maar vanaf 2016 ook op de Belgische circuits...
  • Powercars
TeamFloral, sinds méér dan 15 jaar bevoorrechte partner van Ford Motor Company Belgium voor Motorsportprogramma's, gaat samenwerken met Skylimit Events voor de creatie en de organisatie van de Mustang Grandprix Days met de nieuwe Ford Mustang EcoBoost. Gedurende het seizoen 2015 zal het nieuwe concept gelanceerd en gepresenteerd worden, waarna de competitie van start gaat in 2016.

Teamfloral met de ervaring van Skylimit Events

De sportieve organisatie van de Mustang Grandprix Days zal toevertrouwd worden aan Skylimit Events, een structuur die zijn professionaliteit al heeft bewezen. "Het technische aspect zal natuurlijk volledig in handen zijn van TeamFloral, maar Skylimit Events zal de organisatie en het sportieve beheer van de Mustang Grandprix Days op circuit verzorgen," verduidelijkt Andy Jaenen. "Tot groot genoegen van heel wat Belgische liefhebbers, zal de nieuwe Mustang eindelijk in Europa gecommercialiseerd worden en hij zal zeker succes hebben. Ford heeft een rijke geschiedenis in de autosport. Ook op circuit. In België herinnert iedereen zich nog de prachtige races in de Ford Mexico Cup, begin jaren '70, maar ook in de Ford Escort Star Cup eind jaren '80. Deze filosofie willen we opnieuw tot leven wekken met de Mustang Grandprix Days. Zeker omdat de Ford Mustang een heel betaalbare wagen is, wat tegenwoordig zeldzaam is in de autosport."
 
De plannen voor de Mustang Grandprix Days liggen vast: "De eerste testen zullen afgewerkt worden tijdens de zomer en we willen de Mustang EcoBoost, die gebruikt zal worden, officieel voorstellen in het voorprogramma van de 24 Uren van Zolder 2015, eind augustus," vervolgt de verantwoordelijke van Skylimit Events. "In 2016 willen we de rangen vervoegen van het Belcar kampioenschap, dat opnieuw gelanceerd wordt. Dat kampioenschap past perfect bij onze filosofie en ons concept, meer bepaald uithoudingswedstrijden waarin gentlemen-drivers perfect op hun plaats zijn. Omdat de kalender voor 2016 nog niet gekend is, kunnen we natuurlijk nog andere evenementen op de kalender plaatsen."

Yokohama, een gereputeerde partner

Een dergelijke competitie organiseren zonder partners is natuurlijk niet mogelijk. Voor de Mustang Grandprix Days kunnen TeamFloral en Skylimit Events rekenen op de steun van een belangrijke partner: bandenfabrikant Yokohama, die exclusief de banden zal leveren. "Ik ben heel enthousiast over dit project en ik kijk ernaar uit om de eerste Ford Mustang over het circuit te zien scheuren," lacht Olivier Hermans, General Manager van Yokohama Belgium. "De Mustang is echt een mythische wagen. Een wagen die je kippenvel bezorgt! Het is niet alleen de ideale wagen voor gentlemen-drivers die zich willen amuseren op circuit, maar de Mustang is ook een uitzonderlijke bolide. Omdat ik vaak aanwezig ben op Belgische rally's, ken ik TeamFloral ook goed. Het team heeft misschien weinig ervaring op circuit, maar met Skylimit Events hebben ze een ideale partner gevonden om alles in goede banen te leiden. Bij Yokohama kennen we de kwaliteiten van de mensen van Skylimit Events."
 
Olivier Hermans is overtuigd van het succes van de formule, zodat hij enkel voordelen ziet voor Yokohama als partner van de Mustang Grandprix Days: "Dit kampioenschap zal voor ons een uitstekende vitrine zijn. Yokohama is gespecialiseerd in hoge prestatie banden, met het gamma Advan, en de piloten die met deze Mustangs zullen rijden zijn precies onze doelgroep. Het is ook een partnership op langere termijn. Om ons engagement te versterken, zetten we zelf ook twee Mustangs in de kleuren van Yokohama in voor de Mustang Grandprix Days."

2.3 EcoBoost motor: krachtig en betaalbaar

Op technisch vlak zullen de aanpassingen aan de Ford Mustang EcoBoost voor de Mustang Grandprix Days beperkt blijven, behoudens natuurlijk de veiligheidsuitrusting en de vereiste aanpassingen voor de racerij. Het is immers de bedoeling om de kosten beperkt te houden. "De technische fiche zal bepaald worden na onze testen in de zomer," bevestigt Jean-Marc Valckenaere. "We hebben al contacten gehad met Ford Racing in de Verenigde Staten. Zij hebben de Mustang al ontwikkeld voor diverse competities op circuit in Amerika. We weten in welke richting we moeten werken om een aantrekkelijk, competitief en betaalbaar product aan te bieden."
 
De 2.3 motor in de Ford Mustang EcoBoost levert standaard al geweldige prestaties. Net zoals Andy Jaenen en Olivier Hermans, is Jean-Marc Valckenaere bijzonder enthousiast over het potentieel van de Mustang Grandprix Days: "De 2.3 EcoBoost levert standaard 310 pk en de motor belooft veel goeds want hij werd ook uitgekozen voor de nieuwe  Ford Focus RS! Piloten zullen zich voluit kunnen uitleven op circuit voor een beperkt budget. We kijken reikhalzend uit naar het eerste exemplaar dat zijn rondjes kan afwerken op circuit deze zomer..."

Yokohama Belgium press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 31 maart 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons