van der Horst

De Kampioenen van de VW Fun Cup in Audi R8 LMS ultra

Colson Racing for Simul
Colson Racing for Simul
Eric Gressens en Philippe Crosset, de kampioenen in de European VW Fun Cup 2014 met het Colson Racing, kregen op het Italiaanse circuit van Misano de gelegenheid hun bips te schuiven in de Audi R8 LMS ultra van de ploeg van WRT. Een ervaring die zij niet vlug zullen vergeten… Het was hun beloning voor het behalen van de titel in 2014. En wat een beloning! Gedurende twee dagen mochten Eric Gressens en Philippe Crosset deel uitmaken van het WRT-team, met als orgelpunt een test met de Audi R8 LMS ultra GT3.
“Toen we in de kleedkamers van de rijders aankwamen en onze naam op de kastjes zagen staan, net naast die van professionele rijders als Laurens Vanthoor of Stéphane Ortelli, dan waren we best onder de indruk…”, stelden de twee kameraden. “We kregen de planning van de hele testdag en wij mochten in actie komen tussen de rijders die voor WRT het hele seizoen 2015 zullen rijden. Alles was tot op de minuut vastgelegd, het team had welbepaalde tests uit te voeren en we konden het ons dus niet permitteren iets stoms te doen, want dat had alles in de war kunnen sturen.”
 
Na afloop van de twee testdagen spraken de glimlach op beider gezichten boekdelen. “Deze Audi R8 LMS ultra is indrukwekkend!” stelde Philippe. “Met de tractiecontrole en de ABS helemaal aangeschakeld krijg je de indruk op rails te rijden. Maar de limiet opzoeken, dat is een heel ander verhaal. Een bocht tegen 260 per uur vol gas nemen, dat is toch iets bijzonder! Ook het remmen was heel indrukwekkend…”
 
Eric bekeek het met zijn bekende bescheidenheid en zin voor humor. “Ik heb nooit van mezelf gedacht dat ik een groot rijder ben, maar aan het stuur van zo een machine klopt dat nog meer”, glimlachte de man uit Malmédy. “Ik kan jullie wel vertellen dat we heel ver van de tijden van profs zaten… En toen de elektronische hulpjes wat werden teruggeschroefd, kon ik vaststellen hoe lastig het was. Ik denk niet dat ik één ronde zonder fouten heb kunnen rijden. Ik moet trouwens toegeven dat we allebei wel een keer achterstevoren hebben gestaan… En ik vraag me nog altijd af hoe de professionele rijders met zo een regelmaat zo een snelle ronden kunnen neerzetten!”
 
Naast de wagen maakte ook het professionalisme van het WRT-team indruk op de kampioenen van de VW Fun Cup.
 
“Het was genieten”, bevestigt Eric. “Gadeslaan hoe de ingenieurs en de mecaniciens samenwerken, die methodische manier van werken… en wij vergeten evenmin de manier waarop wij werden ontvangen. Ik denk dat ik van die twee dagen 10.000 herinneringen zal overhouden. Dit mogen meemaken maakt het behalen van de titel echt de moeite waard!”
 
Philippe was zo mogelijk nog enthousiaster. “Dit was echt een schitterende ervaring. Ik zou de mensen van Kronos Events en WRT willen bedanken voor deze unieke kans. Gedurende twee dagen konden we even denken dat we echte profs waren…”, besluit hij schaterlachend.

Kronos Events press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 17 februari 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons